Zabıta yaralı şahini hayvanat bahçesine teslim etti.

ÖZEL HABER - KDarıca Pirireis Mahallesi'nde sokak üzerinde yerde uçamayacak durumdaki şahini farkeden bir vatandaş, kuşu bir kutu içerisinde muhafazaya aldıktan sonra Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ndeki yetkililere teslim etti.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 14.0px Times} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 14.0px Times; min-height: 18.0px}


Darıca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne gelerek karton kutu içerisinde muhafaza ettiği şahini teslim eden bir vatandaşın sokakta yerde tünemiş halde gördüğü şahinin dikkatini çektiğini ve bu nedenle yanına yaklaştığında kaçmaması üzerine yaralı olduğundan şüphelenerek bulunduğu yerden aldığını söylediği belirtildi. 

Darıca Belediyesi Zabıta Müdürü Yücel Arslan, ’’ Bir vatandaş tarafından bulunan şahin, Zabıta Müdürlüğümüze gelerek teslim etti, biz bunu birazdan götürüp  hayvanat bahçesi yetkililerine teslim edeceğiz. Daha önce de avlanması yasak olan 4 adet saka kuşlarına ve av malzemelerine el koyup doğal ortamlarında yaşamaları için hayvanat bahçesine teslim etmiştik, bu kuşu da aynı şekilde teslim edeceğiz’’ dedi.

 

DOĞAYA KAZANDIRILACAK

Zabıta memurları daha sonra Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’na giderek evcil hayvan taşıma çantasına koydukları şahini  buradaki yetkililere teslim ettiler.

Darıca Belediyesi Zabıta Amiri Cengiz Uysal’ın teslim ettiği kuşu alan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Veteriner Hekimi Hilal Akbaş, yaralı olduğunu tahmin ettikleri şahinin muayene etmeden durumunun ne olduğunu bilemeyeceklerini söyleyerek, yapılacak muayene ve tedkikler sonrasında kuşun sağlığının ne durumda olduğunu anlayacaklarını ifade etti. Veteriner Hekim Hilal Akbaş, gerekirse tedavi ya da rehabilitasyondan geçirecekleri şahini doğaya kazandırmaya çalışacaklarını belirterek, ‘’ Şahini sağlığına kavuştuktan sonra Milli Parklar,  Av ve Yaban Hayatı ile birlikte İnşallah doğaya yeniden kazandırabiliriz’’ şeklinde konuştu.