Yılan ve akrepler için çalışma başlatıldı

Darıca'da evlerini yılan ve akrep bastığını ve yetkililerden bu yönde yardım beklediklerini gazetemiz aracılığıyla dile getiren mahalle sakinlerinin imdadına Darıca Belediyesi ekipleri yetişti. Mahallede bugün otluk ve çalılık alanda temizlik yaptıktan sonra bölgede ilaçlama çalışmaları da yapan ekiplere vatandaşlar teşekkür etti.





Darıca Abdi İpekçi Maahallesi, Ayazma Caddesi üzerindeki evlerde oturan vatandaşlar, dün bir araya gelerek Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ayhan Şen'e yılan, akrep ve fareler nedeniyle korku içerisinde yaşadıklarını söylemişlerdi.. Mahalle sakinlerinin, hayvanların barındığı evlerinin çevresindeki ot ve çalılık alanların temizlenmesi ve ilaçlanması konusunda Ayhan Şen'den de destek isteyerek yetkililerden yardım beklediklerini söylemelerinin ardından Darıca Belediyesi Ekipleri iş makineleriyle bölgeye gelerek çalılık ve otluk alanları temizleme çalışmaları başlatıp ilaçlama yaptılar.


BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ, ÇALIŞMALARI BİZZAT TAKİP ETTİ

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ın bir programı gereği Ankara'da olması nedeniyle,çalışmaları bizzat yerinde tekip eden Başkan Yardımcısı Ayhan Naci Yılmaz, vatandaşların rahatsız olduğu konuyla ilgili olarak dün keşif yaptıklarını Başkan Muzaffer Bıyık'ın talimatları ile de bugün çalışmalara başladıklarını söyledi.

CHP Meclis Üyesi Ayhan Şen'in de mahalledeki incelemelerinin ardından hem iş makineleri, hem de tırpanlarla ot ve çalılık alanda temizlik yapılırken,  Ayhan Naci Yılmaz, '' Havaların ısınmasıyla birlikte bu gibi alanlarda yılan ve akrep görülebilir, elbette ki, psokolojik olarak bu durum rahatsız edici, biz temizliğimizi yaptıktan sonra, naftalinle, kükürt karışımı ilacımızı da kullanıp yılanlara karşı çalışmamız olacak. Akrepler nemli ortamları sevdiği için burada da görülmüş biz de belediye olarak kullanacağımız kimyasal ilaçlarla evleri ilaçlayıp bu alanda yaşanan sorunları gidereceğiz. Vatandaşlarımızın duyarlılığından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.'' dedi.

BELEDİYE BAŞKANI VE MEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRETTİLER

Dün, konuyla ilgili olarak yetkililere çağrıda bulunarak yardım isteyen mahalle sakinlerinden Sevda Pelek ise, Darca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'a ve ekibine, CHP Meclis Üyesi Ayhan Şen'e gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederken, '' Gösterilen bu ilgi nedeniyle biz de burada yaşadığımız hissettik. Sorunumuzun bu kadar hızlı gelişeceğini tahmin etmiyorduk'' dedi.

Mahalle sakinleri, kendilerine gösterilen bu ilgiden dolayı, Başkan Yardımcısı Ayhan Naci Yılmaz ve Meclis Üyesi Ayhan Şen'e çay ve büskivi ikramında bulundular.