Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Darıca'dan çıktı

Darıca'da ailesiyle birlikte yaşayan yürüme engelli 22 yaşındaki Cemal Talha Aka, lisanslı espor oyuncusu olarak Galatasaray formasıyla Pro Clubs, FIFA 20'de takım arkadaşlarıyla birlikte mücadele veriyor.


Tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşayan ve takımının 2. Kaptanı olan Cemal Talha Aka, yaklaşık olarak 1 yıl önce Galatarasaray formasıyla çıktığı müsbakalarda arkadaşlarıyla birlikte Türkiye Şampiyonluğu, UEFA Şampiyonluğu ve son olarak da geçtiğimiz gün Şampiyonlar Kulüpler Şampiyonluğu'nu da kazandı. Darıca Abdi İpekçi Mahallesi, 1574 Sokakta yaşayan Darıca Belediyesi Personeli Yusuf Aka ve Eşi Ayşe Aka'nın 3 çocuğundan biri olan Cemal Talha Aka, 2 yaşında yakalandığı Kas Erimesi Hastalığı nedeniyle yürüme güçlüğü çekerek tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.
Yürüme engelli olmasına rağmen azminden hiç bir şey kaybetmeyerek  yaşama dört elle sarılan ilkokul mezunu Cemal Talha Aka, küçük yaşlarda başladığı santrançta 2 kez Türkiye birincisi oldu. 
Daha sonra playstation'a merak saran Cemal Talha Aka, görme duyusu, refleks kabiliyeti sayesinde kendisini geliştirerek 2016 yılında sosyal medyadan tanıştığı kendisi gibi espor oyuncularıyla amatör bir takım kurarak maçlara çıktılar.
Türkiye'de geçtiğimiz yıl mayıs ayında espor liglerinin kurulması ve federasyonlaşmasının ardından takım kurmak istediklerini açıklayan Galatasaray'ın teklifi üzerine arkadaşlarıyla birlikte sarı kırmızılı formayı giyen Cemal Talha Aka, 2.  kaptan olarak çıktığı Pro Clubs, FIFA 20’de bir Sanal Pro oyuncusu olarak başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.
Göztepe, Fenerbahçe, Başakşehir, Sivasspor gibi 18 takımın mücadele ettiği Pro E Lig'de Galatasaray formasıyla bu sezon şampiyonluk yaşayan  Cemal Talha Aka, daha sonra Türkiye'ye ilk Avrupa Kupasını getirme başarısını sağladıklarını, ardından da Almanya'nın Hessen Kassel takımını Şampiyon Kulüpler Kupası'nda önceki gün yenerek 5.'ci kupayı  müzelerine götürdüklerini söyledi.
Normal futbol maçları gibi 18 kişilik kadroyla maçlara çıktıklarını ve 11 futbolcuyla mücadele ettiklerini ifade eden Cemal Talha Aka, '' Teknik direktörümüz ve teknik menejerimiz Salih Keskin, iyi günde kötü günde her zaman arkamızda oluyor, kendisine teşekkür ederim, takımı o belirliyor, ben de saha içindeki organizasyonu belirliyorum. Takımımız çok çok iyi, kalecimiz Metehan'dan, sağ bekimiz Kaan Türkcan, yanımdaki partnerim Altan Arslan ile birlikte hiç bir arkadaşımın hakkını yemek istemiyorum, 'daha da nasıl başarılı olabiliriz?' hepimiz buna odaklanmış durumdayız.'' dedi
Cemal Talha Aka, ailelere de seslenerek, bu konuda ilgisi olan çocukların önlerinin kapanmaması gerektiğini ifade etti. Aka, '' Bu oyun artık resmi bir spor olarak kabül ediliyor, el göz koordinasyonunun ne kadar önemli olduğunu  bunun da bir spor olarak kabül edildiğini bilmelerini isteriz. Çocuklar ailenin elinin altında gözünün altında oluyor, kötü alışkanlıklardan sa, bu gibi elektronik spora ilgi duyulmasını istiyoruz. Biz artık bunu oyundan çıkarıp spora dönderdik, ailelere tavsiyem b u oyuna biraz daha ilgi duysunlar istiyoruz'' şeklinde konuştu.