Büyükakın; Birinci dalgayı rahat geçirdik, ikinci dalgaya hazırlandık

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın bugün CNN TÜRK'te Başak Şengül'ün canlı yayın konuğu oldu.

Yayında pandemi sürecinde verilen hizmetleri anlatan Büyükakın şu ifadeleri kullandı: "Türkiye’ye gelmeden bütün uzmanları çalıştırmaya başladık. Olası tüm senaryoları kurduk. Belediye bu durumda ne yapar diye düşündük. Panikle tedbir arasında dengeyi doğru kurmak önemli. Yapılması gereken doğru şeyleri ne erken ne geç yapmak lazım. Öncelikli hazırlığımız nasıl hazırlanacağımızdı. Sağlık tedbirleri uygulanması sağlık yetkilerine yardım yapılması bunlar olası senaryolardı. Bunlara müdahale etmek için araç ve ekipleri planladık. Tüm hazırlıklar bu çerçevede yapıldı. Biz ilk vaka görüldüğünde bütün senaryolarımızı hazırdı. Birinci dalgayı çok rahat geçirdik.

İKİNCİ DALGAYA HAZIRLANDIK
Sağlık çalışanlarına destek vermek amacıyla çalışma tasarladık. Dağ ve deniz kıyısında yerleşmiş olan kamp alanlarını ücretsiz bir şekilde sunduk. 5 bine yakın sağlık çalışanı ve yakınları stresini attı ve ikinci dalgaya hazırlandık. Geçen valilikte toplantı yapıldı ve ihtiyaç olan çalışmalara bakıldı. Hastaları takip ederek bu hastalığı engelleyebiliriz. Filyasyon ekipleri sayısını arttırdık. 60 kadar araç desteği sunduk. Günlük 10 bine kadar test yapılması için 4 tane PCR cihazını Büyükşehir Belediyesi olarak Sağlık Müdürlüğüne temin ettik.  

27 BİN AİLEYE İNTERNET DESTEĞİ
Online eğitim için internet bağlantısı için başvuru üzerine araştırma yaptık ve sosyal yardım alan 27 bin aile olduğunu tespit ettik ve internet desteği sağladık. Şehrimizde iki tane üniversite var. Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi öğrencilerinden talepte bulunanlara internet imkanı sağladık, tablet ihtiyacı olanlara yardım ettik.  

FİLYASYONU DESTEKLİYORUZ
​​​​​​​Önümüzdeki süreçte en önemli şey filyasyonu doğru yapmak. İzolasyonu başarırsak ve hastane kapasitesini doğru hesaplarsak yoluna girer. Filyasyonu destekliyoruz. Takip altına alınan vatandaşlara lojistik destek veriyoruz. Gıda desteği sağlıyoruz. Şu ana kadar 150 bin kişiye yardım yolladık. Bazı durumlarda maddi duruma bakılmaksızın yardım yapıldı. Bu hastalık şehir hastalığı aslında. Şehir yönetimi bunu başarılı yönetmeli ve doğru bilgilendirilmeli."