Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Aktaş; Darıca halkı yatırımlardan hala faydalanamadı!

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş il binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında geçmiş dönemde Darıca Belediyesi’ni eleştirerek; “Darıca halkı yatırımlardan hala faydalanamadı. 64 milyon lira tahsilat yapılamadı. Darıca Belediyesi’nin bütçesi ortayla geçiyor sınıfı.” dedi

Aktaş; Darıca halkı yatırımlardan hala faydalanamadı!
07 Temmuz 2020 - 12:28
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Harun Yıldızlı ,CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve yönetim kadroları partilerinin il başkanlık binasında ortak basın açıklaması yaptı. İl binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, CHP İl yöneticileri ve CHP Darıca İlçe Yöneticileri katıldı.

BELEDİYECİLİK CİDDİ BİR İŞTİR
Basın açıklamada konuşan CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı:“İl Koordinasyon toplantısına İzmit Belediye Başkanı çağrılmadı. İzmit’i yok saydılar. Bunu ne bakan, ne vali, ne Büyükakın düşündü. Devlet bu şekilde yönetilmez. Bu ülkenin kavgaya değil birleşmeye ihtiyacı var. Genl başkanımız bizden birlik beraberlik kardeşlik istiyor. Derince’de 68 dönümlük araziye tank fabrikası yapılmak isteniyor. Halk bunu istemiyor. Halkın sesine kulak vermek lazım. Yapılan toplantıda bir tane belediye yetkilisi yok. Bu toplantının yapılmasına halkla birlikte izin vermedik. İmar açılmış, bir tane yetkili yok. Tüpraşta bir tank yüzünden çekilen sıkıntıları biliyoruz. Büyükşehir Beleldiyesi halka, esnafa izin vermeden Alemdar Caddesi’nde çalışma yapıyor. Esnafını düşünmek zorundasın . Sonra karardan dönüyolar iş makinalarını kaldırıyorlar. Belediyecilik ciddi bir planlama ile yapılmalıdır. Ben yaptım oldu bitti anlayışı var.

HER İLÇEDEKİ SORUNLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Baroları dikensiz gül bahçesi yapmak istiyorlar. Bunlar yatıp kalkıyor İzmit. Diğer 11 ilçeye biraz bakmak lazım. Bizler hiçbir siyasi görüşe bakmakmdan Kocaeli’de görev yapan 472 muhtarımızı tek tek ziyaret ediyoruz. Sorunları ile ilgili ne yapabiliriz bunlarla ilgili konuşmaya çalışıyoruz.Darıca’da 14 mahalleyi dolaştık. Abdi İpekçi mahhleisnde 20 yıldır imar sorunu var. Muhtar diyor ki, herkese gittim bu sorun çözülmüyor. Cami mahallesinde altyapı problemi var. Sırasöğütler mahallesinde muhtarımızın İSU ve doğalgaz binasının kalkması ile ilgili problemleri var. İzmit ile uğraşacağınıza diğer ilçelerdeki sorunlara kulak verin. Her ilçedeki sorunların takipçi olacağız” dedi.

DARICA HALKI YATIRIMLARDAN FAYDALANAMADI
Yıldızlı’dan sonra konuşan CHP İlçe Başkanı Gökhan Aktaş; “Darıca Belediyesi 197 milyon 500 bin TL olarak tahmini bütçe belirledi. 134 milyon lira gelir bütçesi oluşturuldu. Sapma oranı yüzde 33. Bu oranla 64 milyon lira gelir elde edilemediği ortaya çıkıyor. Kapalı spor salonu yatırımı da kaba inşaat halinde devam ediyor. Darıca halkı yatırımlardan hala faydalanamadı. 64 milyon lira tahsilat yapılamadı. Darıca Belediyesi’nin bütçesi ortayla geçiyor sınıfı. Belediyenin kamuya borcu 32 milyon lira düzeyinde. Belediyenin kısa ve uzun vadeli toplam borcu 131 milyon lira. Bu belediyenin bütçesi kadar borcu var neredeyse. Adrese teslim ihaleler var. Ramazan yemeği ihalesi yapılmış 2019’da. 3 firma başvurmuş en yüksek teklifi veren firma kazanmış ihaleyi. Firmanın 3 ortağı da AK Parti’nin eski meclis üyeleri. 576 bin 750 TL’ye ihaleyi almışlar. Çay bahçesi ihalesi yapılmış. İhale yerel seçimden 2 gün önce yapılmış. İhaleyi dönemin AK Parti Meclis üyesinin yeğeni almış. 10 yıllığına verilmiş bu ihale. Yerel seçimlerden önce Gönül Birliği Kapısı adlı pleksiyeye 676 bin lira para harcanmış. Kocaeli kamuoyunun vicdanına sesleniyorum; Herkes duyarlı olsun. Botanik Parkla ilgili tanıtım organizasyon hizmeti alınmış. 3 bin 500 kişiye park açılışında yemek verilmiş. Gebze Belediye Başkanı eski özel kalem hakkında inceleme yaptırdı. Biz aynısını Darıca’nın da yapmasını istiyoruz. Ortak anlayışla bir bütçe oluşturalım ve Darıca halkını dinleyelim.”dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum