Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AK Parti ve CHP Listeleri Kocaeli Büyükşehir Meclisi'nde yarıştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi, Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

AK Parti ve CHP Listeleri Kocaeli Büyükşehir Meclisi'nde yarıştı
22 Mayıs 2024 - 15:16
11 gündem maddesinin görüşüldüğü meclise Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık etti. Meclis toplantısında En dikkat çekici konu ise Türkiye Belediyeler Birliği Meclis üyeliği seçimi oldu. AK Parti ve CHP, meclis üyeliği için ayrı listelerle seçime gitti.

ÇİFT LİSTE

Belediye başkanları üzerinde anlaşma sağlayan AK Parti ve CHP grupları, meclis üyeliği konusunda uzlaşma sağlayamayınca, seçime çift liste ile gidildi. Seçimde sadece üç belediye başkanının ismi her iki listede de ortak yer aldı.

324 OY KULLANILDI

Seçim, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın en fazla nüfusa sahip olan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'i katip üye olarak kürsüye davet etmesiyle başladı. Seçimin liste usulü ile yapılması oylamaya sunuldu ve kabul edildi. Toplam 324 oy kullanıldı. AK Parti’nin listesi 211 oy alırken, CHP’nin listesi 111 oy aldı. İki oy ise geçersiz sayıldı.Bu sonuçlarla, AK Parti’nin listesi Türkiye Belediyeler Birliği Meclis üyeliği seçiminde üstünlük sağlamış oldu.

AK Parti’nin Listesi

Belediye Başkanları: Ahmet Çalık, Erol Ölmez, Ramazan Ömeroğlu

Meclis Üyeleri: Ahmet Orman, Aykut Bozkurt, Osman Akbulut, Hasan Özdemir, Nizamettin Günay, Mahmut Yandık, İbrahim Çırpan, İsmail Ramazanoğlu, Mehmet Akbulak, Seyhan Dünmez, Ömer Cihan Kavak

CHP’nin Listesi

Belediye Başkanları: Ahmet Çalık, Ramazan Ömeroğlu, Erol Ölmez

Meclis Üyeleri: İlker Ulusoy, Ahmet Kadı, Gülcan Güçdeniz, Gülcan Aksu, Özgür Çelik, Ramazan Senem, Ünal Akyüz, Akın Bilge Başaran, Emine Özkar, Baran Aydın, İbrahim Karnıaçık

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum