Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ak Parti Kocaeli, yine online olarak toplandı

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş,  Türkiye’nin 18 yıldır sağlık altyapısı ve çalışan sayısına yaptığı yatırımların karşılığı olarak dünyaya örnek bir süreç geçirdiği ancak tedbirlerin bırakılmaması gerektiğini söyledi.  

Ak Parti Kocaeli, yine online olarak toplandı
21 Mayıs 2020 - 13:52 - Güncelleme: 22 Mayıs 2020 - 12:58

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş,  Türkiye’nin 18 yıldır sağlık altyapısı ve çalışan sayısına yaptığı yatırımların karşılığı olarak dünyaya örnek bir süreç geçirdiği ancak tedbirlerin bırakılmaması gerektiğini söyledi.  

TOPLANTILAR ONLİNE AKSAMADAN DEVAM EDİYOR
AK Parti Kocaeli İl Yönetim Kurulu, Covid-19 sürecinde 10’ncu toplantısını yine video konferansla yaptı. Türkiye’de salgının ilk kez görüldüğü 11 Mart’tan bu yana Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları, Birim Başkanları, İlçe Başkanlıkları ile Meclis Üyeleriyle aynı şekilde haftalık ve aylık online toplantılar aksatılmadan devam etti. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, yeni sürece bu anlamda hızlı şekilde uyum sağladıklarını belirterek şunları söyledi: “Toplantılarımız online ama çalışmalarımız sahada canlı olarak devam ediyor. Bu süreçte partimizi hiç kapatmadık. Kurallar çerçevesinde çalışmarımızı sürdürdük. Salgının ilk aşaması geçilirken, teşkilatımızın bu konuda üzerine düşen görevi tam anlamıyla yerine getirdi diyebilirim. İletişimi sürekli tuttuk. Sağlığın siyaseti olmaz anlayışıyla, Valilik bünyesinde kurulan ve siyasi hiçbir amaç taşımayan Vefa Gruplarımızın çalışmalarının önüne geçmeyecek şekilde özellikle Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olmaya çalıştık. Teşkilat üyelerimizle, 65 yaş üzeri büyüklerimiz başta olmak üzere telefonla görüşerek durumlarını öğrendik. Bu sürece de çok hızlı uyum sağlayıp, teşkilatımız arasındaki bağı güçlendirdik. Ramazan Bayramı öncesi bu çalışmamızı yeniden tekrarlayacağız. Bu bayramı evlerimizde geçireceğiz. Bu nedenle şimdiden istişare kurulumuz başta olmak üzere, üyelerimizi tek tek arayarak bayramlaşacağız. Bu bayram evlerde olsak bile yine gönül gönüle, muhabbetle bayramımızı kutlayacağız”.

TÜRKİYE KRİZ SÜRECİNİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜYOR
Başkan Ellibeş, gündemle ilgili de değerlendirmeler yaptı: “Covid-19 salgınının hızla yayılması ile birlikte tüm dünya ülkeleri sağlık krizinin yanı sıra ticari ve ekonomik sıkıntılar ile karşı karşıya kalmıştır. Ülkemiz halen sürmekte olan Covid-19 kriz yönetimini gayet başarılı bir şekilde yürütmektedir. Tedbirleri uygulamaya devam ettiğimiz takdirde salgın sonrası fırsatların Türkiye'yi beklediğine şüphe yoktur. Türkiye'nin sağlam lojistik altyapısı, aksamayan tedarik zinciri ile birlikte oturmuş bir sağlık sisteminin varlığı ülkemizi avantajlı bir konuma getirmektedir. Tarihi fırsatların yakalanabileceği tam anlamıyla üretimin ön plana çıkacağı yeni bir döneme girilmektedir. Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında yerli ve milli üretimin ne kadar önemli olduğunu en açık haliyle görülmektedir. Alınan ekonomik tedbirler ile salgının ekonomiye olan etkisini hafifleterek vatandaşımızın yanında olduğumuzu göstermekteyiz. Bu kapsamda bugün itibarıyla, verilen desteklerin tutarı 252 milyar lirayı aşmıştır.”

SAĞLIK YATIRIMLARININ FAYDASINI GÖRÜYORUZ
“Dünyanın en korunaklı ülkelerinin dahi etkilendiği Kovid-19 salgını sürecinde ülkemiz 18 yıl boyunca yapılan sağlık yatırımlarının karşılığını almıştır. Dünya Sağlık Örgütü ve beraberinde birçok ülke sağlık sistemimizi örnek göstermektedir. Tüm eleştirilere rağmen sağlıkta yapılan yatırımlar konusunda ne kadar öngörülü ve haklı adımlar atıldığı başta vatandaşlarımız olmak üzere herkesçe görülmüştür. Bu zor günlerde verilen topyekûn mücadelenin başarı elde etmesinden rahatsız olan, bu başarıyı kabul edemeyen bir muhalefetin bulunması her anlamda üzücüdür. 200 binin üzerine çıkan günlük test kapasitemize, hemen her gün düşen vaka ve ölüm sayılarına rağmen, ortaya çıkan olumlu tablo manipüle edilebilmektedir.
Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere kimi büyük ülkeler dünyada belli bir yaşın üzerindeki hastalar tedavi edilmezken; Türkiye’de hiçbir vatandaşımız hastane kapısından geri çevrilmemiştir. Burada sağlık çalışanlarımızın fedakarlıklarına da minnettarız”

DIŞARIDAN YARDIM ALMADAN, KENDİ AYAKLARIMIZ ÜZERİNDE DURDUK
“Dışişleri Bakanlığımızın verilerine göre bugüne kadar 135 ülke Türkiye’den tıbbı malzeme talebinde bulunmuş, bunların 81’ine kısmı de olsa karşılık verilmiştir. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızdan gelen taleple 115 ülkeden yaklaşık 70 bin vatandaşımız ülkemize getirilmiştir. Yine yurt dışında hayatını kaybeden 535 vatandaşımızın aileleri tek tek aranmış ve isteğe bağlı olarak 438 cenazemiz topraklarımıza defnedilmek üzere ülkemize getirilmiştir.
Bütün bu hizmet ağını sürdürürken Dünya Sağlık Örgütü’nden ya da IMF’den herhangi bir tıbbı ya da nakdi yardım talep edilmemiştir.”

TEŞKİLAT GÜCÜMÜZ, SOSYAL MEDYAYA DA YANSIYOR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın tweetiyle başlayan, AK Parti ve MHP’nin birlikte destek verdiği “Milli Hesaplar Burada” hashtag çalışması, Twitter’da 1 milyonu aşan tweet sayısıyla Türkiye ve dünya gündeminde en üst sıraya yerleşti. Cumhur İttifakı’nın beraberliğinin en güzel vesikalarından birini teşkil eden bu gündem çalışması, muhalif kesimleri rahatsız etmiş ve eleştirilerine konu olmuştur. Ancak Cumhur İttifakı mesnetsiz tüm iddialara karşı, birlik ve beraberlik içinde; terörizmi, darbeleri, iktisadi saldırıları, sosyal medya iftiralarını reddederek; ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan, hakkın ve hukukun üstünlüğüne inanmış, sosyal medya etik kurallarını benimsemiş bir anlayışla “Milli Hesaplar Burada” diyerek, sadece siyasetteki değil aynı zamanda sosyal medyadaki gücünü de ortaya koymuştur.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum