Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AK Kadınlar: Şiddetin her türlüsüne karşıyız

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla parti binası önünde bir araya gelen AK Kadınlar, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ve şiddetin önlenmesi için mücadele edeceklerini belirtti.

AK Kadınlar: Şiddetin her türlüsüne karşıyız
25 Kasım 2021 - 13:37
AK Parti İl Kadın Kolları Teşkilatı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. AK Parti İl binası önünde bir araya gelen kadınlar; İl Başkanı Mehmet Ellibeş, ilçe başkanları ve ilçe kadın kolları destek verdi. Basın açıklamasını İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir yaparak şunları söyledi: “Kadına yönelik şiddet; yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen, kadının insan hakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranıştır. Kadına yönelik şiddet sadece ülkemizde değil maalesef tüm dünyada bir sorundur. AK Parti olarak, kurulduğumuz ilk günden itibaren kadına yönelik şiddetle mücadele reform niteliğinde adımlar attık.
2004 yılında anayasada pozitif ayrımcılık ilkesini düzenledik. 2005 yılında Türk Ceza Kanunu’nda yaptığımız değişiklikle ‘töre nedeniyle’ ifadesini ekleyerek, töre cinayetleri faillerine en yüksek cezaları getirdik. Medeni kanun, iş kanununda yaptığımız düzenlemelerle kadını güçlendiren politik politikalar ve uygulamalarla yolumuza devam ettik. 81 ilde ŞÖNİM’i kurduk. Şiddet, kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın fiziksel psikolojik her türlüsüyle mücadelede kararlıyız. Toplumumuzu derinden etkileyen şiddet konusunun temeline indiğinde çözümün topyekün mücadele ile sağlanacağına inanıyoruz. Öyle ki kadına yönelik şiddet konusu üzerinden siyaset yapılmayacak kadar hassas ve insani bir konudur.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum