Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AFAD Gönüllülerine yönelik yüz yüze eğitimler başladı!

AFAD Başkanlığınca 1,5 yıl önce başlatılan AFAD Gönüllülüğü sisteminde ikinci aşamaya geçildi. 

 AFAD Gönüllülerine yönelik yüz yüze eğitimler başladı!
14 Ekim 2020 - 10:36

E-devlet üzerinden gönüllü kaydı oluşturan ve teorik olarak verilen 4 uzaktan eğitim programını tamamlayan İlimizdeki AFAD gönüllülerine AFAD İl Müdürlüğünce yüz yüze eğitim verilmeye başlandı.

“GÖNÜLLÜLER BAŞ TACIMIZDIR”

Kartepe bulunan AFAD İl Müdürlüğünde 2 hafta sürecek eğitimlerin “AFAD Tanıtımı ve Beklentilerin Alınması” konulu ilk dersini AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul verdi. Gönüllülükle ilgili bilgilendirmelerde de bulunan Tekoğul, İlimizde 4 bin 424 gönüllü sayısına ulaşıldığını, bu sayının nüfusu en fazla ilk 15 ilde nüfusa oranla İlimizi birinci sırada konumlandırdığını hatırlattı. Ancak buna rağmen sayının yetersiz olduğunu, İlimizde 100 bin kişiye 226 kişi düştüğünü vurguladı.

Tekoğul gönüllülere hitaben “hiçbir beklenti olmadan insani duyarlılığa sahip şekilde zaman ve emeğini ortaya koyan, fedakarlık gösteren siz gönüllüler, bizim değerlimizsiniz” dedi.  

PROGRAM YOĞUN

2 hafta sürecek eğitimlerin ilk 5 gününde hafif arama kurtarma içerikli konuların işleneceği, depremin oluşumundan, bina yapı sistemleri ve işaretlemelerine, kurtarma malzemelerinin tanıtımından ipler ve düğümler eğitimlerine, üst katlardan ve kuyulardan kurtarma uygulamasına, yaralı taşıma tekniklerinden, çadır kurma tatbikatlarına kadar yoğun bir hafta geçirdiklerine değinen AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, ikinci hafta ile birlikte yangın içerikli teorik ve uygulamalı eğitim ve tatbikatların gerçekleştirileceğini anlattı.

Son olarak da gönüllülere İl Sağlık Müdürlüğü uzmanlarınca sertifikalı ilk yardım eğitimi verileceğini dile getiren Tekoğul, toplam 20 başlıkta sürdürülen yüz yüze eğitimler için, Şube Müdürlerinden, Mühendislerden ve Arama Kurtarma Teknisyenlerinden oluşan uzman bir ekibin çalıştığını, bu ekiptekilerin ayrıca eğitici olarak görevlendirildiğini sözlerine ekledi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum