Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Açtı ağzını yumdu gözünü!

Muharrem İnce, Darıca'da AKP'ye her koldan saldırdı.

Açtı ağzını yumdu gözünü!
10 Eylül 2012 - 11:52
CHP Darıca İlçe Örgütünün yeni binasının açılış törenine katılan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce slogan sesleri arasında kürsüye geldi. 
Darıca'da kendisine karşı müthiş ilginin olduğunu gören Muharrem İnce o bildik hitabe yeteneğini burada da konuşturarak Hükümeti ve Tayyip Erdoğan'ı eleştiri bombardımanına tuttu. 
İzmir'in ve CHP'nin kuruluş yıl dönümlerini kutlayan İnce konuşmasını "CHP'nin ülkede ve dünyada var olan tüm siyasi partilerden ayıran bir şey vardır. CHP Dünyanın en eski 10 partisinden birisidir. Bu parti 5 yıldızlı otellerin lobilerinde kurulmadı. Bu parti 5-10 kişi bir araya gelerek, ikametgahını, nüfus cüzdan suretini, vesikalık fotoğrafını alarak, İş işleri bakanlığına dilekçe yazılıp üstüne damga pulu konulup dosya ile birlikte müracaat edilerek kurulmadı. Bu parti Savaş meydanlarında kuruldu. Yani 9 Eylül 1923'ün daha da gerisine gitmek lazım. Yani 4 Eylül 1919 yılına bakmak lazım. Sivas Kongresine, Erzurum Kongresine bakmak lazım. Amasya Tamimine bakmak lazım. Orada alınan ilginç, bu gün bile 90 yıl sonra yani bir asır sonra İstanbul Hükümeti görevini yapamamaktadır. Vatanın ve Milletin bağımsızlığı tehlikededir. Vatanın ve Milletin bağımsızlığını yine Milletin Azim ve kararlığı kurtaracaktır. Hele Sivas Kongresinde alınan, Vatan bir bütündür, parçalanamaz. Bunlar ortaya konulduğunda, bu günde yüz yıl sonra, Aslında doksan yıl sonra aynı konumdayız. Yani Amasya Tamimindeki o üç maddeyi bu güne uyarlayalım. 1- Ankara Hükümeti görevini yapamamaktadır. 2- Vatanın ve Milletin bağımsızlığı tehlikededir. 3- Bunu yine Milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Yani siz kurtaracaksınız. “cümleleriyle devam ettirdi.
"BU PARTİ KÖYLÜ ÇOCUĞUNA KEMAN ÇALMASINI ÖĞRETTİ"
Muharrem İnce CHP'ye dikkat çekerek "Değerli arkadaşlarım yani bu ulu çınarın geçmişine baktığınızda, arkamızda neler var diye baktığımızda bakın Anadolu'nun ortasındaki bu köylü devletinden modern bir Cumhuriyet kurdu bu parti. Bu partinin kurucuları Şeker fabrikalarını, çimento fabrikalarını, SEKA’sını, Sümerbank’ını, Eti Bank'ını, Demir yollarının büyük bir proje oluşunu, Hatay'ın Ana Vatan’a katılışını, ta Lozan'dan başlatırsanız Köy Enstitülerini, Üniversite Reformunu bu parti Köylü çocuğuna Keman çalmasını öğretti." dedi.
"OSMANLI BORCU ÖDENMİŞ KASADA İSE 140 TON ALTIN VARDI"
İnce CHP'nin ülkeye ve millete verdiği hizmeti anımsatarak "Bu parti bu millete Onur ve Şeref sözcüklerinin sadece bir erkek çocuğunun adı olmadığını öğretti. Başını dik gezdirdi. İş Bankasını kuran, Halk Banaksını kuran, İskenderun limanını kuran bu ülkede o beğenmedikleri Osmanlıdan sonraki o Cumhuriyetin ilk yılları var ya 1923 bütçesine bakın sadece orası bile yeter. Devletin 10 lıra parası varken, Osmanlıdan kalan para borç 70 liraydı. Yani bütçenin yedi katı para borç vardı. Bu parti 1950'de Demokrat partiye iktidarı devr ederken Osmanlıdan kalan o borç ödenmişti, üstü nede 140 ton kasada Altın vardı." dedi.
"KAYSERİ MEYDANINDA ASILI DURAN BİR ŞEREFSİZDİR LAFI VAR SAHİBİ GİTSİN ONU ALSIN"
Muharrem İnce konuşmasının son bölümünde ise Hükümetin Terör noktasındaki Çaresizliğine dikkat çekerek, "2002'deki şehit sayımız altı, Terör o anda sıfır noktasında. Bakın 10 yılda Terörle Mücadele konusunda neleri konuştuk biz. Sınır kaydırılmasını konuştuk. Biraz biz içeri girecektik, biraz onlar girecekti. Yani sınır kaydırarak hal edecektik. Özel koordinatör atanmıştı, onu konuştuk. Bush’un gözlerinde Terörle Mücadele kararlılığı görmüştü onu konuştuk. TOKİ Yüksek güvenlikli karakol yapacaktı onu konuştuk. İnsansız hava araçları çözüm olacaktı onu konuştuk. Bunları konuştuk ta asıl meseleyi konuşmadık. Hani Başbakan Kayseri’de referandum öncesinde bizim PKK ile görüştüğümüzü söyleyenler şerefsizdir demişti. Sonra Başbakanın özel temsilcisinin, Mit müsteşar yardımcısının onlarla görüştüğü ortaya çıktı. Şimdi Başbakan’a şunu sormayacak mıyız? Kayseri meydanında asılı duran bir şerefsizdir lafı var. Sahibi gitsin onu alsın. Kiminse" cümleleri dakikalarca alkışlandı.