Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

6 kişilik kapkaç çetesi çökertildi

Gebze'de bir vatandaşı takip ederek, bankadan çıktıktan sonra otosunda bulunan 88 bin lirayı kapkaç yolu ile çalan 6 kişilik çete, 4 aylık çalışma sonucu çökertildi. Yakalanarak adli mercilere sevk edilen 6 şüphelide tutuklandı.

6 kişilik kapkaç çetesi çökertildi
02 Temmuz 2020 - 09:47 - Güncelleme: 04 Temmuz 2020 - 00:21

18 Şubat 2020 günü Gebze'de meydana gelen olayda, bir bankaya giderek 88 bin lira para çeken ve bu parayı aracına koyduktan sonra, kendisini takip eden şüphelilere kapkaç yapılmak suretiyle çaldıran vatandaş, durumu polis ekiplerine haber verdi. Olayla ilgili çalışma başlatan Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, olayı gerçekleştiren şahısları tespit ederek yakalamak üzere çalışma başlattı.

KOCAELİ VE İSTANBUL’DA OPERASYON

Kocaeli Polisinin yapmış olduğu inceleme ve araştırmalar sonucu, her biri adeta suç makinesi olan, çok sayıdan suçtan sabıkalı 6 kişi, olayın şüphelisi olarak belirlendi. Yapılan planlık takip ile yeterli delil ve bilgiye ulaşan emniyet güçleri, 30 Haziran günü  şüphelileri yakalamak amacıyla  Kocaeli ve İstanbul illerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi.Operasyonda gözaltına alınan 41 ayrı suçtan sabıkalı V.P,  8 ayrı suçtan sabıkalı G.B, 10 ayrı suçtan sabıkalı Y.P, 15 ayrı suçtan sabıkalı D.P, 29 ayrı suçtan sabıkalı Ö.P ve 41 ayrı suçtan sabıkalı E.P Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Her biri  hırsızlık, kapkaç,  ve yağma gibi suçlardan sabıkalı olan şahısların üzerlerinden ve  ev aramalarından ise 2 adet ruhsatsız tüfek, tüfeğe ait 4 adet fişek, 1 adet tabanca ve tabancaya ait 49 adet fişek ile 1 adet bıçak ele geçirildi.  Emniyette işlemleri tamamlanan ve Adli mercilere sevk edilen şüpheliler,  Gebze Adliyesinde akşam saatlerine kadar devam eden sorguları sonucunda tutuklu yargılanmalarına karar verilerek cezaevine kondu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum