Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

256 Evler'de hak sahipleri tapularına kavuştu!

Darıca Belediyesi garantörlüğünde gerçekleştirilen Emek Mahallesi 256 Evler Kentsel Dönüşüm Projesinde ilk etap olan 80 dairenin hak sahiplerine törenle tapuları teslim edildi.

29 Temmuz 2021 - 14:21 - Güncelleme: 29 Temmuz 2021 - 15:09
Darıca Emek Mahallesi’nde 256 Evler olarak bilinen 45 yıl boyunca sahipleri tarafından kullanılan ve depremde gördüğü zarar nedeniyle yıkılan 168 dairenin yerine yapılacak ve 10 bloktan oluşan toplam 329 konutun inşaatına Kasım 2020 tarihinde başlanırken tamamlanan 80 daire, Darıca Belediyesi garantörlüğünde, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bugün yapılan törenle hak sahiplerine teslim edildi

TOPLAM 10 BLOK
Bittiğinde toplam 10 blok ve 329 dairenin bulunduğu sitede, 3 adet dükkan, sığınak, su deposu, açık teras, çift asansör, açık ve kapalı otopark, yeşil alan, park ile sosyal donatı alanlarından oluşacak

PROTOKOL YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Darıca Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projesi Tapu törenine Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan, Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, Büyuükşehir Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve Mahalle Muhtarları ve hak sahipleri katıldı.

BIYIK; DERDİMİZ ŞOV YAPMAK DEĞİL
Tapu dağıtım töreninde konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Göreve geldiklerinden bu yana dertlerinin şov yapmak değil, hizmet üretmek olduğunu ve bunun için canla başla çalıştıklarını ifade ederek, ''Bizlerde belediye başkanlığı yapıyoruz. Gecemizi gündüzümüzü milletimize adamış halde, saatlerinde bazen farkına varmadan, iş üretmek için Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ve milletimizle birlikten, şehrimizi inşaa ve neslimizi ihya etmek adına çalışıyoruz'' dedi. Yaşadığı bir anısını da paylaşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ''Geçtiğimiz haftalarda televizyon izlerken, bir belediye başkanını izlerken şok oldum. Tekrar tekrar izledim. Büyük bir kaya parçasının üzerini örtmüşler, adına da sanat eseri koymuşlar. Ve belediye başkanının konuşmasında da şu vardı: 'Burada 2 yıllık emek var' diyordu. 'Çok çalıştık, biz bu işi nasıl yapacağız?' diyen bir Bodrum Belediye Başkanını gördüm. Şok oldum ve şaşırdım. Bir taşı 2 yıl oymaya kafa yormuşlar. Evet bizde 2 yıl çalıştık ama hamdolsun 168 tane mağdur vatandaşımızı yuvalarına kavuşturduk. Bizde çalıştık ama geceli, gündüzlü şuan da tapularını teslim ettiğimiz kentsel dönüşüm için çalıştık. Öyle taşları oyarak 'sanat yaptık' demekle hizmet olmuyor. Milletimizin derdine derman olmakla hizmet üretiyoruz'' dedi.

BÜYÜKAKIN; SÖZÜMÜZÜ TUTTUK!
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükkakın da yaptığı açıklamada ''Darıca Belediye Başkanımız Muzaffer Bıyık, burası için çok uğraştı. Burada mağdur olan vatandaşlarımıza bir söz verdik ve bu sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir belediye başkanının insanların karşısına çıkıpta 'Ben sizler için çalışıyorum' demesi ve emanet aldığı şehre hizmet etmesi, o emanetin gereğini yerine getirmesi ve sonra da karşılarına çıkıp, 'ben sizler için çalışıyorum' demesi, en kıymetli, en değerli şey. Biz temel atma törenini pandemi nedeniyle yapamadık ama tapu töreninini çok kısa bir zamanda yaptık. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim'' dedi.

MİLLETVEKİLİ ŞEKER; GECE GÜNDÜZ EMEK HARCANDI
Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker konuşmasında ''Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, temel atma töreni yapmıyorsa, belediye başkanlarımızın da temel atma töreni yapmaması gayet doğal bir şey. Biz Ak Parti olarak hizmet odaklı bir parti olduğumuz için bizim için sonuç önemli. Başlangıçtaki temel atma çok önemli değil, önemli olan başlanan işin, bitirilip teslim edilmesidir. Burada geceli gündüzlü bir emek harcandı. İlk olarak 80 hak sahibine tapularını teslim ediyoruz'' dedi. 

MİLLETVEKİLİ YAMAN; MUHTEŞEM BİR İŞ OLDU
Törende son olarak konuşan Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ise ''Milletimiz daha güzel yaşasın diye siyaset yapıyoruz. Ak Parti belediyecilik anlayışında hizmet vardır. Gerek Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz gerekse ilçe belediyelerimizin yapmış olduğu muhteşem iş ve eserler vardır. Bir çoğunu bilmeyiz, açılır ve hizmete girer. Bu eserlerden biri de burası. 256 Evler Kentsel Dönüşüm projesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum