Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ergün: 'Bölge mutlaka istikrara kavuşacaktır'

Diyarbakır'da bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bölgede ve Ortadoğu'da can sıkan gelişmelerin yaşandığını belirterek, "İstikrarsızlık atmosferi içerisinde bölgemizde Ortadoğu'da can sıkan gelişmeler var ama bu böyle gitmeyecektir

Ergün: 'Bölge mutlaka istikrara kavuşacaktır'
09 Ağustos 2012 - 11:26
 Bölge mutlaka bir şekilde istikrara kavuşacaktır. O gün hazır olanlar önde olacaktır" dedi.Temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat, Mine Lök Beyaz ve Cuma İçten ile Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti. Bakan Ergün, Diyarbakır’a ilk olarak 1984 yılında üniversite öğrencisi iken geldiğini söyledi. Diyarbakır’da o dönemden bu yana önemli değişimler olduğunu, kentin aldığı büyük göçün getirdiği sorunlarla boğuştuğunu ifade eden Bakan Ergün, "Ama aynı zamanda kadim şehir olma özelliğini korudu. Diyarbakır bugün çok önemli bir bölgesel merkezdir. Fırsatlarla dolu olmasına rağmen bu fırsatları da yeterince değerlendiremedi. Bunun çeşitli nedenleri var. Bugün Diyarbakır’daki imkanları iyi değerlendirdiğimizde geleceğinin çok parlak olduğunu, muhteşem bir geleceğe sahip şehir olduğunu şimdiden görmek mümkün. El birliğiyle bu potansiyeli açığa çıkaracak adımları atmamız lazım. Bu engelleri ortadan kaldırmak ve Diyarbakır’ı güçlendirmek için atılacak adımları birlikte belirlemeyiz" dedi.
Bakan Ergün, son teşvik sistemiyle Diyarbakır’a sağlayacağı avantajların altyapısını bu sene içerisinde önemli oranda halletmiş olacaklarını söyledi. Bakan Ergün, "2013 yılı sonuna kadar yapılan yatırımlar en büyük teşvikten yararlanacak. Şu anda 200’e yakın işletme Diyarbakır’a yatırım yapmak için başvuruda bulunmuş. Diyarbakır, teşvik sisteminden ciddi manada yararlanacak bir şehir. Potansiyelini böylece daha çok açığa çıkarma imkanı olacak" diye konuştu.
Bölgede ve Ortadoğu’da can sıkan gelişmelerin yaşandığını ifade eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "İstikrarsızlık atmosferi içerisinde bölgemizde Ortadoğu’da can sıkan gelişmeler var ama bu böyle gitmeyecektir. Bölge mutlaka bir şekilde istikrara kavuşacaktır. O gün hazır olanlar önde olacaktır. Diyarbakır’ın bölgede parlayan yıldız olduğunu, güneş olduğunu, etrafını aydınlatan bir merkez olduğunu herkesin görebilmesi lazım. Şimdiden bu hazırlıkları el birliğiyle gerçekleştirmemiz lazım" dedi.