Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başarısız müdürler görevden alınacak!

Kocaeli ilköğretim düzeyinde başarılı olmasına rağmen, Lisede başarı seviyesi geriliyor. Vali Ercan Topaca yeni dönemden itibaren başarısız Lise Müdürlerine müsamaha göstermeyecek.

Başarısız müdürler görevden alınacak!
16 Ağustos 2012 - 13:06
 Eğitimde önümüzde ki yıldan itibaren başarısız Okul Müdürlerinin gözünün yaşına bakılmayacak. LYS’de ilimizin MF puan türünde 77.sırada yer almasının ardından başlayan tartışmalar sürerken, Vali Ercan Topaca’nın önümüzde ki yıl ciddi yaptırımlar yapacağı öğrenildi. LYS’de ki başarısız sonuçlardan herkes kadar rahatsız olan Topaca’nın özellikle başarısız Lise Müdürlerini görevden alacağı konuşuluyor. Düzce Valisi iken eğitimde ki başarısız sonuçların bir anda başarıya dönüşmesinde büyük etken olan Topaca, ilimiz için de sert önlemler almayı planlıyor.
 
BAŞARI LİSEDE DÜŞÜYOR
Gazetemizin edindiği bilgilere göre ilimizin ilköğretimde ki başarısı pek azımsanacak kadar değil. İlköğretim düzeyinde bir çok sınıfta ilk 20’de yer alan ilimizin eğitimde ki başarısı Lise’den sonra geriliyor. Bu durum sorunun Liselerde ki eğitimden kaynaklandığı sonucunu ortaya çıkarıyor. Vali Topaca’nın da bundan dolayı özellikle başarısız Lise müdürlerinin gözünün yaşına bakmayacağı öğrenildi. Topaca, Liselerde başarıya yönelik yöntemlerin izlenmesi için Okul Müdürlerini toplayarak buna göre uyarılarda bulunacağı öğrenildi.