Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Fırıncılar endişeli!

Haftada bir gün tatil uygulamasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, uygulamayı istediklerini ancak bazı endişelerinin olduğunu söyledi

Fırıncılar endişeli!
15 Ağustos 2012 - 11:45
 Türkiye Fırıncılar Konfederasyonu`nun 20 Temmuz`da İstanbul`da yapılan toplantısında, Bağcılar Fırıncılar Odası tarafından haftada bir gün fırıncıların tatil yapması önerisinde bulunulmuştu. Toplantıda öneri değerlendirildi ve Bağcılar pilot bölge seçildi. Bağcılar`da uygulama Ramazan Bayramı sonrasında başlanacak. 
 
VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERİR
Aynı toplantıya Kocaeli Fırıncılar Odası`nı temsilen katılan başkanı Ali Sarı, projenin uygulanmasını istediklerini ancak bazı çekincelerinin olduğunu söyledi. Pazar günleri ekmek çıkmayınca vatandaşların fırıncılara tepki gösterebileceğini kaydeden Sarı, “Pazar günü fırına giden vatandaş ekmek bulamayınca tepki ortaya koyabilir” dedi.
 
HERKESİN UYMASI GEREKİR
Haftada bir gün tatil uygulamasının tüm fırıncıların birlikte  alacağı kararla uygulanması gerektiğini belirten başkan Sarı, “Eğer tüm fırıncılar buna uymazsa hem ikilik çıkar, hem de fırıncıların bir kısmı tatil yaparken bir kısmı üretim yapmış olur. Haftada bir gün tatil uygulamasının bir anlamı olmaz” şeklinde konuştu.
 
UYGULAMA ZOR GÖRÜNÜYOR
Fırıncıların tatil yapması durumunda fırıncıların yerini ekmek üretimi yapan büyük marketlerin doldurabileceğini anlatan Sarı, “Fırıncılar ekmek üretmeyince ekmek üretimi yapan büyük fırınlar devreye girer ve ekmek satmaya başlar. Bu gerekçelerle haftada bir gün tatil zor görünüyor. Bağcılar`daki fırıncılara bakıp göreceğiz” ifadelerine yer verdi.