Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yaz Kur'an kurslarına veda

Kocaeli İl Müftülüğü ile İlçe Müftülükleri’nin ortaklaşa düzenlediği Yaz Kur’an Kursları’nın kapanış finali yapıldı.

Yaz Kur'an kurslarına veda
14 Ağustos 2012 - 13:43
 Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene il protokolü de tam kadro katıldı. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, müftü yardımcısı Bayram Erdoğan, Darıca İlçe müftüsü Remzi Pehlivan, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan’ın da aralarında bulunduğu görevliler, öğrenci ve velilerle birlikte programı takip etti.
 
BAŞKANLARA TEŞEKKÜR
Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın emri ile açılan kurslarda 70 bini aşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Sönmezoğlu,“Kurslarımızdaki bilgisayar, projeksiyon gibi teknik ihtiyaçlarımızın giderilmesini sağlayan başkan Karaosmanoğlu, camilerimizin temizliğini sağlayan başkan Nevzat Doğan’a, kurslarda büyük emeği bulunan din görevlilerimiz ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Kurslarımızda Kuran eğitiminin yanı sıra tiyatro, skeç ve diğer etkinlikleri de başarı ile yürütülmektedir”dedi.
 
HEDEF 150 BİN ÖĞRENCİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise kursların düzenlenmesinde emeği geçen din görevlilerine teşekkür ettiğini söyledi, “İnsanların mensubu olduğu dini öğrenmesi kadar doğal bir şey yoktur. Eğer okumuyorsa büyük eksiklik var demektir. Kurslarda öğrenilen bilgiler, çocukların bundan sonraki hayatında rehber olacaktır. Kuran ile yetişen bir gençlik, dünyayı aydınlatan önü ve ufku açık olan gençliktir. Önümüzdeki yıl öğrenci sayısının iki kat artarak 150 bin olmasını istiyorum.”dedi.
 
YARIM BİLGİ OLMAZ
Kocaeli Valisi ErcanTopaca da1400 mekanda açılan kurslarda emeği geçen 2000 kadar usta öğreticiye teşekkür ederek, velilere çocuklarının din eğitimini tamamlamaları için çağrıda bulundu. Velilerden bu yıl kurslarını bitiren çocuklarını seneye tekrar aynı hocalarına göndermelerini isteyerek, “Yarım bilgi olmaz. Usta öğreticilerimiz bir yıl boyunca çocuklarınıza emek verdi. Öğrencilerimizden de öğrendikleri bilgileri bir kenara atmamalarını istiyorum. Öğrendiklerinizi tekrar edin, çevrenizdekilerle paylaşın ve pekiştirin. Yeni kitaplar okuyun. Edindiğiniz bilgilerin okulunuzda da işinizi kolaylaştırdığını göreceksiniz. Din eğitimi tek taraflı olarak hocanın öğrenciye verdiği bilgiyle olmaz. Çocuğa öğrendiği bilgileri yaşatmak gerekiyor. Bu tür kurslar dini bilgilerin en sağlıklı şekilde öğrenildiği yerlerdir.”dedi.
 
GÖSTERİLER BÜYÜK ALKIŞ TOPLADI
İl genelinde açılan Yaz Kuran Kurslarında 7 ile 17 yaş arasında toplam 1251 kursta 69 bin 677 öğrenci eğitim aldı. Yaklaşık 1400 mekanda açılan kurslarda 2 bin usta öğretici görev aldı. Kurslara katılan öğrenciler final programında hünerlerini sergiledi. Bakara Suresi’nden ayetler okuyan görme engelli Enes Deniz, dinleyenleri kendine hayran bıraktı. Kartepe İlçe Müftülüğü Çocuk Mehteran Takımı, Gölcük ve Kandıra İlçe Müftülüğü Çocuk İlahi Korosu ve İzmit İlçe Müftülüğü öğrencilerinin sunduğu Halil İbrahim Sofrası adlı oyunda uzun süre alkışlandı. Abdüssamed Tiryaki ile Emre Keleş ise okudukları Ezan ile dinleyiciden tam not aldı.