Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kerkük-Yumurtalık boru hattında petrol akışı başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Kerkük-Yumurtalık boru hattında şu an itibariyle petrol akışı başladı" dedi

Kerkük-Yumurtalık boru hattında petrol akışı başladı
09 Ağustos 2012 - 11:11
 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Erzincan Belediyesi’nde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında yaptığı konuşmada, Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı’nda petrol akışının başladığını bildirdi.
Bakan Yıldız, "Her zaman bahsettiğim gibi Irak’ın normalleşmesiyle alakalı bütün ham petrol ihracatında en önemli kalemlerinden birisi olan bu boru hattı, işletmeye alınmış oldu. Bunun da itinayla çalışmasına, işletmesine devam edilmiş olunacak" ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarının, İstanbul’daki elektrik kesintileriyle ilgili sorularını da yanıtlayan Yıldız, "İstanbul’da bakım ve onarım nedeniyle yapılan programlı kesintiler var ve 48 saat önceden abonelerimize basın yoluyla duyuruluyor. Bu programlı kesintilerimizi yapmazsak programsız kesintiler söz konusu olabiliyor" diye konuştu.
Yıldız, şunları kaydetti:
"Nasıl İstanbul’un iki yakasını birbirine bağlayan köprünün bakımı onarımıyla alakalı kesintiler söz konusu oluyorsa, her yaz, her kış öncesinde zaman zaman yine o ilin öncelikleri dikkate alınarak programlı kesintiler yapılabiliyor. 5 gün bir yerde kesinti yapmamız söz konusu değil, 5-7 saatlik programlı kesintiler yapıyorduk. Bu programlı kesintilerin bir kısmını yanlış anlamalara yol açmaması adına kaldırdık. Bir kısmını Ramazan sonrasına bıraktık ki toplu kesinti olduğu anlamına gelmesin. Çünkü öyle bir kesinti yok, bir yerde 5 günlük bir kesinti söz konusu değil, Yalnızca 5-7 saatlik kesintiler söz konusu. Kısa süreli arızalardan kaynaklanabilen, çok aşırı sıcaklardan kaynaklanabilen kesintilerin haricinde uzun süreli kesintimiz olmayacak."
Aşırı soğuk ve sıcak havalarda ihtiyacı karşılayacak elektriğe sahip olunduğunu bildiren Yıldız, "Enerji üretimiyle ilgili şükürler olsun herhangi bir sıkıntımız yok. Aşırı sıcaklarda da aşırı soğuklarda da hamdolsun ihtiyacımızı karşılayabilecek Türkiye’nin elektrik üretimi mevcuttur. Bu konuda herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir" dedi.
Toplantı basına kapalı devam etti. Toplantıya, Erzincan Valisi Selman Yenigün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır ile bazı yetkililer de katıldı.