Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Sürücüler dikkat!

TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nda oluşan trafik yoğunluğunun dönüş yolunda yaşanması için bir dizi önlem alındı. TEM otoyolu ilk kez dönüş yolcular için çift şeritten akacak

Sürücüler dikkat!
20 Ağustos 2012 - 14:46

Bayramı İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin yola çıkmasıyla geçtiğimiz Cuma günü başlayan ve arefe günü özellikle İzmit-Gebze arasında trafiğin kilitlenmesine yol açan yoğunluk nedeniyle TEM ve D-100 Karayolu'nda yarın ilk kez tek yön uygulamasına geçiliyor. Sürücülerin Çamlıca-İzmit arasını 4-5 saatte alabildiği bu yoğunluğun tekrarlanmaması için yarın saat 12.00'den Çarşamba günü saat 12.00'ye kadar TEM Otoyolunun Kuzey ve Güney şeritlerini İzmit Uzunçiftlik turnikeleri ile Gebze arasında, sadece İstanbul yönüne giden araçlar kullanacak. Gebze'den İzmit istikametine gidecek araçlar ise D-100 Karayolu'nu kullanacak.


İLK UYGULAMA
Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın dün gerçekleştirdiği basın toplantısında açıkladığı gibi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından bayram dönüşü trafiğinde arefe günü yaşanan sıkıntının tekrarlanmaması için bu çözümün bulunduğu belirtildi. Vali Topaca'nın açıklamasına göre, yarın saat 12.00'den itibaren İzmit Uzunçiftlik turnikelerinden itibaren İstanbul istikametine giden tüm araçlar Gebze çıkışına kadar, otoyolun Güney ve Kuzey şeridini de kullanabilecek. TEM'den İzmit istikametine geliş olmayacak. İstanbul istikametinden İzmit istikametine gelecek araçlar ise Gebze'den itibaren D-100'e yönlendirilecek. D-100 Karayolu da TEM'deki gibi çift yönlü olarak İzmit istikametine açık olacak. Bu araçlar İzmit Uzunçiftlik turnikelerinden itibaren yeniden TEM'e girebilecekler.


ÇARŞAMBA 12.00'YE KADAR
Bu uygulama, yarın saat 12-00'de başlayıp Çarşamba günü saat 12.00'ye kadar devam edecek. Vali Ercan Topaca'nın açıklamalarına göre bu uygulama başarılı olursa önümüzdeki Cuma günü öğleden sonra başlamak kaydı ile Cumartesi ve Pazar günleri de sürdürülmesi planlanıyor. Kocaeli valiliği dönüş trafiği için bu önlemi alırken, trafik yoğunluğunun her noktada yaşanması kaçınılmaz olduğundan, Karayolları ile TEM geçiş güzergahındaki İstanbul, Sakarya, Düzce ve Bolu Valilikleri şimdiden alarma geçti.


BU BÖLGELERE DİKKAT
Bayram dönüşünde en fazla sıkışacak olan noktalardan biri, İzmir ve Bursa istikametinden gelecek olan ve İzmit Körfezi'ni dolaşmak istemeyen araç sürücülerinin tercih edeceği Yalova Topçular'daki feribot iskelesi olacak. İDO bu hatta bayram arefesinde normalde 8 olan feribot sayısını 16'ya çıkarmasına rağmen kuyrukları eritemedi. İDO'nun bayramın son günü olan yarın bunu 25 feribota çıkarmak için çalışma yapıyor.


GÖLCÜK GEÇİŞİ SIKINTILI
Feribot sırası beklemek istemeyenler ise İzmit Körfezi'ni dolaşarak geçerken en fazla zorlanacakları yer ise E-130 Karayolu'nun Gölcük ilçesi geçişi. Burada bir yıla yakın süredir devam eden köprü ve geçiit çalışmaları nedeniyle Değirmendere-Gölcük arasında birkaç kilometre yol, tek aracın geçebileceği şekilde bölündüğünden Karamürsel istikametine doğru uzun kuyruklar oluşabilir.


İZMİT BEKİRDERE RAMPASI HEM DAR HEM KAVŞAK NOKTA
Trafik, her iki şeridi de İstanbul yönüne açık almasına rağmen İzmit'te, Kandıra turnikeleri olarak da bilinen TEM'in İzmit Batı girişinin yeraldığı Bekirdere Rampası'nın başlangıç noktası, Ankara ve Eskişehir üzerinden Akdeniz bölgelerinden gelen araçlarla, Yalova-Bursa istikametinden gelen araçların kesişme noktası. Burada ayrıca daha önce 3 şerit olan yol bir anda 2 şeride düşüyor. Hem şerit azalması, hem rampa çıkışında ağır araçların zorlanması burada büyük bir birikime yol açıyor.


HEREKE MAĞARABURNU VE DİLOVASI RAMPASI
TEM Otoyolu'nun Kocaeli geçişinde en fazla kaza meydana gelen sıkıntılı bölgelerinden biri de Körfez-Hereke arasındaki Mağaraburnu ile Dilovası Rampası. Sürücülerin bu noktalardaki virajlarda çok dikkatli olmalarını öneriliyor. Kazalara karşı ambulans ve itfaiyelerin geçebilmesi için emniyet şeridinin de açık tutulması isteniyor.
 

hikayeler