Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

'Kent bayramlaşması samimiyetsiz'

Bayramlaşma programını birinci gün gerçekleştiren CHP’liler yoğun katılımla dikkat çekti.

'Kent bayramlaşması samimiyetsiz'
20 Ağustos 2012 - 15:15

Bayramlaşma programını birinci gün gerçekleştiren CHP’liler yoğun katılımla dikkat çekti. CHP’liler kent bayramlaşmasına ise katılmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP PM Üyesi Hurşit Güneş, “Hükümet tarafından yapılan törensel kent bayramlaşmasını samimi bulmuyoruz. Bu yüzden katılmıyoruz” dedi.
CHP’liler bayramlaşmak için birinci günü tercih etti. CHP İzmit İlçe binasında gerçekleşen bayramlaşma programına CHP PM Üyesi Hurşit Güneş, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Özen, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Aksu, CHP eski yöneticileri, milletvekili ile başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı. Birlik ve beraberlik mesajı veren CHP’liler artık küslük yok dedi. İlk mesajı ise Yalçın Kuşkan verdi. Yaşanan terör olaylarına ve Suriye’de ki sorunlara değinerek, sıkıntısız bayramlar istediklerini dile getiren Kuşkan, “İlk yerel seçimde hep birlikte CHP’li belediyelerle bayram yapacağız” diye konuştu.
 
CHP’DE YENİDEN BARIŞ
 
Türkiye’nin komşu ülkelerle ilişkilerini değerlendiren Güneş ise, hükümet politikaları yüzünden güneyimizde bulunan İran, Irak ve Suriye ile aramızın açıldığını söyledi. Komşu ülkelerle ilişkilerimiz yüzünden kaygılanıyoruz diyen Güneş, “İsterdik ki Suriye’deki sorunlar olmasın. Sevinç ve huzur olsun” dedi. Bu bayramı umut ve huzur ışığı olarak görmek istediğini belirten Güneş, kaçırılan Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ü hatırlatarak, “PKK terörü sürüyor. Yurttaşlar tedirgin” dedi. Kocaeli’nde yaptığı gözlemleri de aktaran Güneş, “Geçimini fındıktan sağlayan Kandıra halkı şimdi fındıktan zarar ediyor. Örgütlerimiz gereken çalışmaları yapıyor. Örgütlerimizle hep bir aradayız. CHP’de yeniden barış tesis edildi” dedi.
 
ANLAMSIZ VE SAMİMİYETSİZ
 
Kent bayramlaşmasına katılmama nedenini açıklayan Güneş, “Törensel bayramlaşmalar samimi değil. O yüzden tercih etmiyoruz. AKP uzlaşma istiyorsa Suriye sorunları ve PKK terörüne ilişkin görüşmek istediğimiz olağanüstü meclis toplantısına gelselerdi. Uzlaşma istemeyen hükümetin bayramlaşması anlamsız ve samimiyetsiz” diye konuştu. Ameriken emperyalizminin hem dünya hem de Türkiye’de huzurlu bayramlara izin vermediğini söyleyen Akar ise Suriye’de yaşanan katliamlara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan2ın katkı sağladığını söyledi. Her konuşmasında İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ’a göndermeleri de bulunan Selman Yıldırım ise, “Bir daha ki bayramlara alt yapı ve üst yapı sorunlar bitmiş sokak ve caddelerde girmeyi temenni ediyorum” dedi.