Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Korkulacak birşey yok!

Geçtiğimiz sabah saatlerinde ‘Darıca’da kuş gribi mi var?’ başlıklı haberlerinin yayınlanmasının ardından yetkililer harekete geçti.

Korkulacak birşey yok!
12 Eylül 2012 - 10:55
 Geçtiğimiz sabah saatlerinde ‘Darıca’da kuş gribi mi var?’ başlıklı haberlerinin yayınlanmasının ardından yetkililer harekete geçti. Darıca İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri kanatlı hayvanların telef olduğu bölgeye giderek inceleme başlattı. Vatandaşları tedirgin eden ani kanatlı ölümlerinin nedenini araştıran ekipler kısa sürede sonuca ulaştı. 
Ekipler yaptıkları analiz neticesinde kanatlıların ‘Yalancı tavuk vebası’ hastalığına yakalandığı için telef olduğunu açıkladı. Daha önce Darıca’nın çeşitli yerlerinde de bu tarz vakaların yaşandığını dile getiren yetkililer; 
“Darıca’nın çeşitli yerlerinde böyle vakalarla karşı karşıya kaldık. Korkulacak bir şey yok. Ani biçimde ölen kanatlı hayvanlar ‘Yalancı tavuk vebası’ hastalığına yakalandıkları için telef olmuştur. 
Her hangi bir kuş gribi vakası söz konusu değildir.”dediler.Yapılan analizler sonucu yapılan bu açıklama vatandaşların yüreğine su serpti. 
Kanatlı hayvanların ani ölümü mahallede tedirginlik yaratmıştı. Yetkililerin yaptığı bu açıklama sonucu vatandaşlar derin bir nefes aldı. 
 
'YALANCI TAVUK 
VEBASI' NEDİR? 
Kanatlıların çok bulaşıcı, öldürücü, solunum, sindirim ve sinir sisteminde bozukluklar meydana getiren viral bir hastalığıdır. Zamanında teşhis konarak gerekli önlemler alınmazsa %90-100?e varabilen ölümlere yol açtığından büyük ekonomik zararlara neden olabilir. 
İnfeksiyona, tavukların yanısıra hindi, güvercin, ördek, kaz, serçe, sülün ve diğer yabani kanatlılarda da rastlanmaktadır.
xyz forum