Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Belediyeler yeniden burs verecek!

Belediyelerin eğitime katkı amacıyla öğrencilere verdiği ve CHP'nin şikayetiyle mahkeme tarafından iptal edilen eğitim burslarının önü yeniden açılıyor.

Belediyeler yeniden burs verecek!
05 Eylül 2012 - 09:42
 AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, düzenlediği basın toplantısında eğitim yılı öncesi bütün öğrencilere müjde verdi. Civelek, "CHP şikayetini geri çekti, öğrenciye eğitim katkısı için yeni bir yasa düzenlemesi yapılıyor, bütün belediyeler burs verecek" dedi. Civelek ve yönetimi, bugün ve hafta sonu Ankara’ya gidecek. Bugün, 30 Eylül’de yapılacak olan kongre toplantısına katılacak olan Civelek, hafta sonu da il başkanları toplantısı için Ankara’da olacak. 
AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, yönetimiyle birlikte haftalık olağan toplantıda bir araya geldi. Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Civelek, gündemi de değerlendirdi. 30 Eylül’de Ankara’da yapılacak olan büyük kongrenin hazırlık toplantısına katılmak üzere bugün Ankara’ya gideceklerini söyleyen Civelek, hafta sonu da başkentte olacağını söyledi. AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenecek olan il başkanları toplantısına katılacağını açıklayan Civelek, toplantının cumartesi ve pazar günü yapılacağını belirtti.
 
‘AYDINLIK GELECEĞE YAKLAŞIYORUZ’
Konuşmasının devamında terör olaylarına değinen Civelek, Şırnak Beytüşşebap’ta şehit düşen şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralı askerlere de acil şifalar diledi. “Biz biliyoruz şehitler ölü değildir. Onların bizim dinimizde yerleri ayrıdır” diyen Civelek, “İnşallah bugünlerin de geçeceğini biliyoruz. Türk milleti her zaman dik durmuştur. Bunlar da bitecek. Aydınlık geleceğimize daha da yaklaşıyoruz. Bu şehit haberleri birlik ve beraberliğimizin artmaya başladığı dönemlerde olmuştur” dedi.
 
YENİ ADLİ YILI KUTLADI
Yeni adli yılın başlamasıyla ilgili açıklamalarını sürdüren Civelek, avukatlara mesaj çekerek yeni adli yılı kutladığını ve hayırlı olsun dileklerini ilettiğini söyledi. Hafta sonunda istişare kuruluyla yapılan toplantının detaylarını da açıklayan Civelek, “İstişare kurulu üyelerimiz ile birlikte toplantımızı yaptık. Bu toplantının en önemli yanı bir araya gelmek olduğunu söyleyebiliriz” dedi.
 
‘ÖZELEŞTİRİ OLARAK ALDIK’
Başkan Civelek, “Başından sonun kadar basına açıktı ve herkes dileklerini, eleştirilerini iletti. Biz de bunları bir özeleştiri olarak kabul ettik. Biz de bu programlarda birlik beraberliğimize vurgu yapıyoruz. Bundan sonra seçimlerimize yönelik çalışmalarımızda istişare kurulu üyelerimizi kullanacağız. Onlara teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
‘İSABETLİ BİR ÇALIŞMA OLDU’
İstişare kurulu sonrasında mahalle başkanları ile toplantı yaptıklarını kaydeden Civelek, “Çalışmalarımıza başladık. Çok isabetli bir çalışma oldu. Direkt onları dinleyerek, teşkilat çalışmalarımızın nasıl yapılması gerektiğini bir de onların ağzından dinlemiş olduk. Mahalle başkanları ve ilçe başkanları ile birliktelik sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
 
‘ÖĞRENCİLERİMİZE HARÇLIK OLDU’
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin Yarımca Şantiyesi’ne gerçekleştirdiği ziyareti ve akabinde yapılan toplantıyı da gündeme alan Civelek, “Bizim bakanımızın da olduğu bir istişare toplantısı yapıldı. Hızlı tren konusu bir kez daha masaya yatırılmış oldu. Yapılacak kavşaklar konusunda da istişareler de yapıldı” ifadelerini kullandı. Yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını dileyen Civelek, üniversite harçlarının kaldırılması ile ilgili olarak da, “Artık harçlar öğrencilerin ceplerine harçlık olarak girecek” ifadelerini kullandı.
 
AK PARTİ ANKARA YOLCUSU
Bugün, 30 Eylül tarihinde yapılacak olan büyük kongreyle ilgili Ankara’ya parti genel merkezine gideceklerini açıklayan Mahmut Civelek, 16.00’da yapılacak olan toplantıya katılacaklarını ve bununla birlikte daha sonra cumartesi, pazar günü il başkanları toplantısı için yeninden Ankara’ya gideceklerini söyledi. SUMOTAŞ’ konusunda da görüş bildiren Civelek, uzlaşma için çalıştıklarını ifade ederek, “Ümidimizi kaybetmiş değiliz. Uzlaşma için uğraşmaya devam ediyoruz” dedi.
 
SEFA SİRMEN’E GÖNDERME
Sefa Sirmen’in, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’e yönelik yaptığı eleştirileri de değerlendiren Civelek, “Milletvekillerimize çamur atmasınlar. Bizim böyle bir siyasi anlayışımız yoktur, olamaz. Yuvacık Barajı konusunu herkes bilmektedir. Yuvacık Barajı bedelinin çok üzerinde yapılmıştır. Bu şehir uzun bir süre ipotek altına alınmıştır. Borç hazine tarafından ödenmektedir. Bu ödemenin bitmesi sonrasında hazine tarafından bizden kesilecektir. Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir borcu Yuvacık Barajı’ndan kaynaklanmaktadır. Sirmen polemik konusu yapacağına, ‘neden bu kadar pahalı yaptık’ diyerek kendisine soru sorması gerekiyor” dedi.
 
‘CHP’DE DAVA ALIŞKANLIK OLDU’
CHP’li Milletvekili Haydar Akar’ın, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’e ulaşamıyoruz” demecine de sinirlenen Civelek, “Siyaset yapıyor” derken, İzmit Belediyesi’nin başlattığı asansör muayenesi projesini yargıya taşımaya hazırlanan CHP’lilere de, “CHP’nin dava açmadığı bir şey varsa bana söylesinler. CHP’nin dava açmadığı bir durum olmuş mudur. Kendilerinin yaptıkları seçime dahi itiraz ediliyor. Benim için şaşırtıcı bir şey değildir. Onlar her şeye dava açarlar” dedi.