Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kayabey, valiye sitem etti!

İl Genel Meclisi`nin Eylül ayı toplantısının ilk oturumu Valilik 100. Yıl Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Kayabey, valiye sitem etti!
04 Eylül 2012 - 10:34
 İl Genel Meclisi`nin Eylül ayı toplantısının ilk oturumu Valilik 100. Yıl Toplantı salonunda gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç başkanlığında yapılan toplantıda meclis üyeleri hazır bulundu.  Toplantıya ayrıca Akmeşe Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Halit İnce de katıldı. Akmeşe`nin CHP`li İl Genel Meclisi üyesi İsmet Kanık, Akmeşe`de kurulmak istenen kil ve kum ocağını gündeme getirdi  ve bölgenin tek geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu söyleyen Kanık, kurulmak istenen ocağının tarım ve hayvancılığa zarar vereceğini söyledi.
 
KAYABEY'DEN VALİYE OTOPARK İSYANI
CHP`li Seyfettin Kayabey toplantıda valilik çevresine getirilen park yasağıyla ilgili sitem etti. Kayabey, “Valilik güvenlik gerekçesiyle böyle bir yasak getirmiş. Aracımızda bizim her şeyimiz var. Araçlarımızı ulu orta bırakarak toplantıya geldik. Valinin koruması var. Özel şoförü var. Bizim hiçbir şeyimiz yok” diyerek otopark konusunda yaşadıkları sıkıntıları diler getirdi. 
 
BÖLGE HALKI NE YAPACAK
İsmet Kanık, “Tarım ve hayvancılıkta suyun ne kadar önemli olduğu biliniyor. Burada açılması planlanan kil ve kum ocağı bu suyu olumsuz etkiliyor.  Kul ve kil başka yerden temin edilebilir ama Akmeşeliler`e başka bir yere götürülemez.  Burada kil ve kum ocağı kurmak isteyen Kalender Firmasının sicili pek temiz değil. Daha önce Karaabdulbaki Köyü`nde ocak açan firma, arkasında büyük çukurlar bırakarak gitti. Yasal olarak kum ocağı açılan yerleri ağaçlandırması gerekirken böyle yapmadı ve bırakıp gitti. Yasa dahi tanımadılar” ifadelerine yer verdi.
 
FİRMA ŞARK KURNAZLIĞI YAPTI
Akmeşe`ye kil ve kum ocağı kurmak isteyen Kalender Firması`nın şark kurnazlığı yapmaya çalıştığını kaydeden İsmet Kanık, “ Kalender Firması Kocaeli Valiliğine başvurarak bölgede bulunan 200 dönüm araziye ocak kurulması istedi.  Vali Ercan Topaca hassas davranarak bunu ret etti. Ancak firma şark kurnazlığı yaparak ocak alanını 500 dönüme çıkardı ve valiliği baypas etmeye çalıştı” şeklinde konuştu. Bunun üzerine söz alan İl Genel Meclisi Genel Sekreteri Burhan Erez, “Daha önce olumsuz rapor verdik. Bu raporu olumlu yapma gibi bir olasılık söz konusu değil. Bakanlığın bu konuda yapacağı bir şey yok” dedi.
 
YOL İÇİN YER KAPATTTILAR
Ahmet Uzun, “Adapazarı- Gebze`ye kadar olan yerlerde her yer maden arayacağız diyerek Kuzey Marmara Otoyolu için dolu malzemesi çıkarmak için kapılmış. Körfez- Dilovası halkı diken üzerinde oturuyor. Burada kimsenin amacı maden aramak değil, dolgu malzemesi çıkarak rant sağlamaktır” dedi. AKP Grup Başkanvekili Celal Özkaraaslan ise Kuzey Marmara Otobanı`nda maden açmak için başvuran firmaların çıkardığı dolgu malzemelerinin kullanılmayacağını yolu yapacak olan firmanın kendi malzemelerini kullanacağını ifade etti. 
 
DİLOVASI`NDA CÜRÜF DAĞI
Hacı Kocabey, “Saha 100 bin dönüm. Dilovası Belediyesi Diler Demir Çelik`e 580 bin lira ceza yazdı kapıyı mühürledi. Ancak mühürlü kapının yanına ikinci bir kapı açıldı. Ben gece kamyonu durdurdum. Jandarma ve il çevre müdürlüğünü aradım. Kamyoncu,  bunu burada bekletirseniz araç alev alır dedi.  Orada 15 milyon metre küp cüruf dökülmüş. Valilik 6. Aya kadar Diler Demir- Çelik`e cürufun kaldırılması için süre verdi. Dilovası`nda cüruf dağları oluşturuldu” şeklinde konuştu. Mecliste görüşülen konular oy birliğiyle çevre komisyonuna havale edildi. Komisyon hazırlayacağı raporu ekim ayı toplantısında sunacak.
 
 
konulu porno