Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yerel seçimler 27 Ekim 2013'de

AKP ve MHP, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihine çekilmesi konusunda uzlaştı. AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli bugün CHP grubunu ziyaret ederek yerel seçimlerin erkene çekilmesi için yapılacak anayasa değişikliği için destek arayacak. Canikli, BDP `yi ziyaret etmeyeceğini belirtirken bunun nedenini, “ BDP, siyasi parti olmadığını, terör örgütünün bir kolu ve uzantısı olduğunu çok net şekilde gösterdi” dedi.

Yerel seçimler 27 Ekim 2013'de
07 Eylül 2012 - 11:03
 AKP ile MHP Grup Başkanvekilleri yerel seçimin öne alınması konusunda 30 Ağustos`ta yapılan görüşmede, 27 Ekim 2013 tarihi üzerinde anlaştı. AKP Grup Başkanvekili Canikli bugün saat 12.00`de CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile bi raraya gelecek. CHP `nin vereceği yanıta göre Anayasa değişikliği teklifi TBMM Başkanlığı`na sunulacak. CHP `nin seçimlerin erkene alınması konusunda destek olmaması halinde AKP ile MHP değişikliği gerçekleştirecek. 
 
30 AĞUSTOS`TA BELİRLEDİK 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yerel seçimlerin erkene alınması konusunda sağlanan uzlaşmayı dokunulmazlık konusunda da beklediklerini söyledi. Vural, sağlanan uzlaşmanın görüşme trafiğini, “Aslında iki tarih, ‘27 Ekim ve 3 Kasım (2013) olabilir` denildi ama ekim ayında olması daha uygun diye düşünüyoruz. Biz ilkesel olarak teknik çalışmamızı yaptık. Teklifin ortak olarak verilebileceğini düşünüyoruz. Tercihimiz iki tarih olabilir diye düşündük ya ekimin sonu ya da kasımın başı ama ekimde olması daha uygun, kasım şartlarına gitmesin istedik” sözleriyle anlattı. 
 
BDP İLE GÖRÜŞME YOK 
AKP ve MHP arasında sağlanan uzlaşmanın ardından CHP `nin tavrı beklenirken, BDP ise sürecin dışında tutuldu. Uzlaşma hakkında bilgi veren MHP Grup Başkanvekili Vural, “ AKP isterse görüşebilir” derken, Canikli, “Genel olarak yaşanan son olaylarda BDP , siyasi parti olmadığını, terör örgütünün bir kolu ve uzantısı olduğunu çok net şekilde gösterdi. Siyasi partiler, siyasi partilerle muhatap olurlar ama onların böyle bir özelliği yok. Şekli olarak siyasi parti olan ama içerik olarak siyasi partiyle hiçbir alakaları yok. Onları siyasi arenaya çekmeye çalıştık ama ısrarla terör örgütünün güdümünde kalmakta ısrar ettiler. Terör, şiddeti destekleyen ve onların uzantısı bir partiyle görüşmeyeceğiz” dedi. 
 
SEÇİME HAZIRIZ 
Bugün AKP Grup Başkanvekili Canikli ile bir araya gelecek olan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise 
“Sayın Canikli, yazılı bir metin ile geleceğini söyledi. Metni görmeden bir şey söylemem uygun olmaz. Ana muhalefet partisi olarak seçimden kaçacak halimiz yok. Ana muhalefet partisi seçime en hazır partidir. Biz hazırız seçime ama bir gelsinler görelim, değerlendirmemizi ondan sonra yaparız. Biz bu konuda hazırlıklarımızı çoktandır yürütüyorduk zaten. Bizim böyle bir kaygımız, kuşkumuz yok fakat yarın metni gördükten sonra değerlendirmemizi yaparız. Partinin yetkili organlarıyla görüşmeden böyle bir şey açıklayamam” diye konuştu.