Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Sayaçlar habersiz değişiyor

Geçtiğimiz yıllarda meskenlerde ki elektrik sayaçlarını değiştiren Sedaş, iş yerlerinde ki sayaçları da değiştirmeye başladı.

Sayaçlar habersiz değişiyor
31 Ağustos 2012 - 11:50
 Geçtiğimiz yıllarda meskenlerde ki elektrik sayaçlarını değiştiren Sedaş, iş yerlerinde ki sayaçları da değiştirmeye başladı. Sedaş’ın yeni uygulamasıyla 2008 ve öncesinde alınan sayaçlar iş yerlerinde tek tek değiştirilmeye başlandı. Edinilen bilgiye eski sayaçların değiştirilmesinin sebebi olarak, eski sayaçlarda geriye dönük okuma özelliğinin olmaması. Sayaçların arıza yaptığı durumlarda vatandaşlar elektriklerini kullanabiliyorlar ancak ne kadar elektrik kullanıldığı tespit edilemiyor, fatura tutarı da eski faturalara kıyasla belirleniyordu. Yeni uygulamayla vatandaşların geriye dönük ne kadar elektrik kullandığı tam olarak tespit edilecek, böylelikle kurum ile vatandaşlar arasında “Fatura kabarık geldi” polemiğinin önüne geçilecek. 
 
VATANDAŞIN TEPKİSİ VAR 
Ancak sayaçların değiştirilmesi bazı sorunları da beraberinde getirdi. Yeni sayaçların maliyetinin vatandaşa fatura edilmesi en çok tepki çeken konulardan. Vatandaşlar yeni sayaçlar için modellerine göre değişik ücret ödeyecekler. Bununla birlikte vatandaştan habersiz iş yerlerinde ki sayaçların değiştirilmesi de ayrı bir tepki konusu. Bir çok iş yeri sahibi kendilerine haber verilmeden sayaçların değiştiğini belirterek bu duruma tepki gösterdi. 
bedava porno