Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İtirazlar devam ediyor!

Orta hasarlı binaların yıkımıyla ilgili tebligatlar gönderilmeye devam ederken, belgeleri tam olanlar ise itirazlarda bulunmayı sürdürüyor

İtirazlar devam ediyor!
01 Eylül 2012 - 16:31
 Kocaeli Valiliği tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, ilimizde 1999 Marmara Depremi`nin ardından 13 bin 474 konut ile 3 bin 751 binanın orta hasarlı olduğu belirlenmişti. Yapılan çalışmalarla binalar tek tek incelenmiş ve yıkılacakların listesi oluşturulmuştu. Depremin ardından belirlenen binalar, daha sonra valilik tarafından tekrar incelenmişti. 
 
BİNALAR TEK TEK GEZİLDİ
Yaklaşık 20 kişilik ekip, mayıs ayı sonuna kadar tek tek binaları gezmiş, vatandaşla konuşarak güçlendirme yapılıp yapılmadığını belirlemişti. Bunun üzerine binaların son durumları belirlenerek yıkılacak binaların listesi oluşturulmuştu. Orta hasarlı binaların sahiplerinden gerekli evrakları olanlar, valiliğe itiraz etmeye başladı.
 
BELGE BELEDİYEDEN
Bütün evrakları tam olan vatandaşların isimlerinin listeden hemen düşürüldüğü öğrenildi. Valilik yetkilileri, evrakları tam olan kişilerin tebligatı beklemelerine gerek olmadığının ve hemen itirazda bulunabileceklerinin altını çizdi. Güçlendirme yapan ancak iskan belgesi olmayanlar ise ya belediyeden iskan alacaklar ya da firmalardan belge edinecekler. 
 
BAŞVURULAR VALİLİĞE 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından iskanı olmayan kişilerin belgelerini alacağı firmaların hala açıklanmadığı, önümüzdeki günlerde firmaların açıklanacağı öğrenildi. Alınan belgelerle vatandaşların valiliğe başvuru yapabilecekleri açıklandı. Tebligatların yazımına devam edildiği, bitmesinin ardından ise itiraz süresinin resmi olarak başlayacağı belirtildi
türkçe porno indir