Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Cemevi'de oradaydı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kentimizin çeşitli bölgelerinde bulunan Cemevleri ile birlikte Nevşehir’de gerçekleştirdiği Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliği sona erdi. Etkinliğe Kocaeli’den katılan 1300 kişi Hacı Bektaşı Veli Türbesini ziyaret etti.

Darıca Cemevi'de oradaydı!
24 Ağustos 2012 - 12:59
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli’deki Cemevlerinin ortaklaşa düzenlediği Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliğine bu yıl bin 300 Kocaelili katıldı. Dört hafta süren etkinlikler kapsamında Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Vakfı Körfez, İzmit ve Derince Şubesi, Derince İmam Hüseyin Cemevi, Çayırova Cemevi, Darıca Cemevi, Gebze Hacı Bektaş Mudullu Cemevi ve Gebze Hürriyet Mahallesi Cemevleri katıldı.
 
BÜYÜKŞEHİR’İN TESİSLERİNDE
Büyükşehir Belediyesi Cemevleri Koordinatörü Mutlu Beyazgül’ün koordinesinde anma etkinliğine katılan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nin Nevşehir'in Hacı Bektaş İlçesi'nde yaptırdığı tesislerde konakladı.13 Ağustos ile 26 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli'nin dışında Hacı Bektaş Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklaşa program düzenleyecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Hacı Bektaş ilçesindeki Beştaşlar tesisleri Türkiye genelindeki Vakıf, Federasyon ve Derneklere ücretsiz olarak tahsis edilecek.
 
2005’TEN BU YANA HİZMET VERİYOR
2005 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun talimatıyla yapımına başlanan Büyükşehir Belediyesi’nin tesisleri Hacı Bektaş İlçesinde ilk ve tek olma özelliğini taşıyor. 200 kişinin birlikte konaklayabildiği tesisler Türkiye'nin her noktasından gelen vatandaşlara hizmet veriyor. 
Son olarak Hacı Bektaş ilçesinde Hacı Bektaş-ı Veli Türbesini ziyaret eden Darıca Cem evi, anma programının ardından kurban kesiminin ardından lokmaları yiyerek cem evinde cem yaptılar. Hacı Bektaş'tan ayrılmadan önce Darıca Cemevi dedesi vatandaşların kurbanlarının kabul olması ve katkılarından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibi için dua etti.
istanbul bayan escort