Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İSU, depoları modernize ediyor

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, abonelerine daha sağlıklı şartlarda içmesuyu sağlamak için çeşitli ilçelerde 1000 ile 50 m3 arasında 13 adet içmesuyu deposu inşa ederek scada ile uyumlu hale getirdi.

İSU, depoları modernize ediyor
10 Ağustos 2012 - 12:07
 2004 yılında başlanan yatırım atağını bir program çerçevesinde sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, 26 ayrı projenin inşaat çalışmalarına devam ediyor. Bu projelerden birisi kapsamında İzmit, Başiskele, Gölcük, Karamürsel, Kandıra, Kartepe ve Gebze ilçelerinde yetersiz kalan depoları yenileyerek hacmini yükseltmek, bazılarını uzaktan takip sistemi (scada) ile uyumlu hale getirmek ve üst kotlara su sağlamak için  geçtiğimiz yılın Eylül ayında çalışmalara başladı.Tamamlanan çalışmalarda Başiskele Bahçecik üst bölgesine su sağlamak için 100 m3, Gölcük Selimiye köyünde 100 m3, Kartepe Cengiz Topel havaalanı için 3 adet 500 m3, Karamürsel Dereköy Gazanfer Bilge Mahallesinde 100, Ereğli üst bölgesi için 50 m3, ve Senaiye köyünde 100 m3, Kandıra’nın Çakırcaali köyünde 100 m3, Koruklar (Topluca) köyünde 100 m3 ve Hacımazlı köyünde 50 m3 kapasiteli yeni depo inşa edildi.Ayrıca,  Kartepe Rahmiye bölgesinde 1000 m3 ve Gebze Yığılca köyünde 300 m3 kapasitesinde su depoları inşa edilerek scada ile uyumlu hale getirildi.
 
BAYRAM,” ABONELERİMİZE MODERN İŞLETMECİLİK SUNUYORUZ” 
1 milyon 815 bin TL’ye mal olan toplam 3500 m3 kapasitesindeki 13 ayrı içmesuyu deposunun betonarme, elektrik ve mekanik çalışmalarının tamamlandığını ve geçici kabul aşamasında olduğunu belirten İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, insan sağlığına büyük önem verdiklerinden dolayı daha sağlıklı şartlarda işletmecilik yaparak abonelerine hizmet verdiklerini söyledi.Kurum olarak İl genelinde 445 adet içmesuyu depolarının bulunduğunu da ifade eden Genel Müdür Bayram, “Bizim için insan ve çevre sağlığı çok önemlidir. Çevre için atıksu arıtma tesisleri yaparken insan sağlığının korunması için de sağlıklı tesisler inşa ediyor ve vatandaşlarımıza gönül rahatlığı ile içtikleri arıtılmış içmesuyu sağlıyoruz. Abonelerimize verdiğimiz suyu modern ve son teknoloji ürünü laboratuarlarımızda sürekli analizlerini yapıyor ve  tesisler ile depolarımızı da uzaktan takip sistemi ile kontrol altında bulunduruyoruz. İnşa ettiğimiz yeni scada uyumlu depolar ile kontrol ağımızı daha da artırmış olduk.“dedi.