Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Planlandığı tarihte bitecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin planlandığı gibi 29 Ekim 2013'de tamamlanması için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Planlandığı tarihte bitecek
31 Ağustos 2012 - 11:31
 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin planlandığı gibi 29 Ekim 2013'de tamamlanması için çalışma yürüttüklerini belirtti.Yıldırım, Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki Yarımca şantiyesinde yetkililerden basına kapalı olarak brifing aldı. Yıldırım, brifingin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Demiryollarının yabancı kaynaklarla inşa ettirildiği eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, ''Siz onları boş verin, iş yapmayan adamların işi gücü yok, iş yapanlara laf ederler. Yapılana bakın, İzmit ne diyor? Gelsin İzmit'e, Sakarya'ya, Ankara'ya, Sivas'a, Konya'ya, Eskişehir'e sorsunlar, demiryollarında ne oluyor, ne bitiyor, öğrenmek daha kolay.'' karşılığını verdi. Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin önemli etapları bulunduğunu ifade eden Yıldırım, 2009'da Ankara-Eskişehir hattının açıldığını, Eskişehir'den İnönü'ye kadar olan kısmın tamamlandığını, İnönü'den Köseköy'e ise çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.Yıldırım, Köseköy'den Gebze'ye kadar, 56 kilometrelik kesimin tamamen yenilendiğini belirterek, şunları kaydetti: ''İki hat var, bir de ilave hat yapılıyor. Çünkü bu bölgede çok fazla sanayi tesisi, çok fazla nüfus var. 2 hat ileride yetmeyecekti. Şu anda D-100 karayolu, TEM otoyolu var ama İzmit'in trafik yükünde hala ciddi sıkıntı var. Onu düşünerek buraya üçüncü hat ilavesi yaptık. Bu, projeye sonradan dahil edildi. Projenin gidişatına etkileri nedir? O konuda bir bilgi aldım. Gördük ki herhangi bir sorun yok. Planlandığı gibi projenin 29 Ekim 2013'de tamamlanması için çalışmalar yürüyor.
Genel itibarıyla hat kapalı. Sadece Derince'den Köseköy arası 17 kilometrelik bir kısımda ihracat yapıldığı için mecburen taşıma yapılıyor. Önemli bir kol. Diğer kısımlar yapılınca o da projeye dahil edilecek. Şu anda aşağı yukarı yüzde 20'ye yakını toplamı itibarıyla bitmiş gözüküyor. Eski hattın kaldırılması, devam eden hattı saymazsak yüzde 100 mertebesinde kaldırma işlemleri yapılmış. Malzeme, raylar, diğer malzemeler peyderpey geliyor, yani işler yolunda.
''Bakan Binali Yıldırım, ''Proje, planlanan sürede bitirilecek mi?'' sorusunu ise ''Gaye o. Onun için de sürekli takip lazım. Valimiz, doğrudan işi olmadığı halde takibini yapıyor. Belediye başkanımız işlerinin arasında vakit ayırıp takip ediyor. Bu, Kocaeli'nin, İzmit'in, İstanbul'un, Türkiye'nin işi. Ben de düzenli olarak bundan sonra her ay bu projedeki ilerlemeleri yerinde görmek, varsa bir sıkışıklık, tıkanıklık onlara müdahale etmek için geleceğim'' ifadelerini kullandı.
porno