Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ülkücüler şehitlerini andı

Kocaeli Ülkü Ocakları, şehitleri Mehmet Akif Bekiroğlu ve Celil Şaştım’ı düzenlenen programlarla andı

Ülkücüler şehitlerini andı
18 Haziran 2015 - 11:34

Kocaeli Ülkü Ocakları düzenlenen iki programda bir yıl ara ile 16 Haziran günü şehadete eren Mehmet Akif Bekiroğlu ve Celil Şaştım’ı andı. 1978 yılında şehit olan Gölcük Ülkü Ocağı Başkanlığı da yapmış olan öğretmen Mehmet Akif Bekiroğlu uğradığı saldırı esnasında isabet eden hain kurşunlar neticesinde şehit olmuştu.

 

Bir yıl sonra 1979’da Akif Hoca’nın hatırasına binaen Yarımca beldesinde arkadaşları ile duvarlara “KANIMIZ AKSA DA ZAFER İSLAMIN” yazan Celil Şaştım yanlarına gelen DEV-POL üyesi bir bekçi tarafından sırtından vurularak şehit olmuştu. Celil Şaştım, Yarımca’da bulunan kabri başında okunan Kuran-ı Kerim ve dualara annesi Remziye Şaştım’ın da katıldığı programla yâd edildi. Remziye Şaştım’ın dilinden dökülen “Oğlum, arkadaşların ne seni, ne beni bırakmıyorlar…” sözleri programa katılan camia mensuplarının gözlerini titretti.

 

Daha sonra kabri memleketi Trabzon Araklı’da bulunan Mehmet Akif Bekiroğlu ise Gölcük Sergi Sarayında düzenlenen program ile anıldı. Önce Kuran-ı Kerim tilavetinin akabinde yakın arkadaşları şehidimize dair hatıralarını paylaştılar. Şehidimizin fotoğraflarından hazırlanan sine vizyon gösterisinin sonunda gösterilen Araklı Ülkü Ocağı mensupları aynı gün Akif Hoca’nın kabrinde Kuran-ı Kerim okurlarken gösteren fotoğraflar katılımcıları ayrıca duygulandıran bir hatıra oldu.