Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Halk Eğitim Merkezi'nde kurslara büyük ilgi var!

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman başkanlığında Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu toplantısı önceki gün Darıca Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi'nde kurslara büyük ilgi var!
23 Eylül 2018 - 14:39
Halk Eğitim Merkezi binasında gerçekleştirilen toplantıya; Kaymakam Ömer Karaman, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şeker,  İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Halk Eğitim Müdürü Süleyman Özdağ, Darıca Müftüsü Muharrem Bilgiç, Okul Müdürleri, Muhtarlar, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri katıldı. Toplantıda yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması, ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi, okuma-yazma ve eksik eğitimlerin sağlanması gibi konular ele alındı. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Özdağ, müdürlük bünyesinde açılması planlanan kurslar hakkında bilgiler verdi.
Darıca Kaymakamı Ömer Karaman burada yaptığı konuşmada ”Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğine bu şekilde biz de destek vermek istiyoruz. Kadınlarımızın kurs bitiminde evlerine dönüp oturmalarını istemiyoruz. Onları üretim sürecine dahil etme amacındayız. Aynı zamanda Darıca’nın tanıtımına da katkı sağlamak istiyoruz. Örgün eğitim dışındaki bireylerimizi de topluma kazandırabilmek, üretime dahil edebilmek istiyoruz. Bu konuda diğer kurumlarla da iş birliği içinde çalışmalar yapacağız.” dedi.
 
CASH FOR WORK´E 
YOĞUN İLGİ VAR!
Öte yandan Darıca Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde de düzenlenen Cash For Work projesinde, elbise dikimi, aşçılık kursu, bilgisayar kursu gibi eğitimler veriliyor. Kursiyerlerin çocukları ise Halk Eğitim merkezi’nde açılan kreşte eğitim görüyor. Eğitimi alanlar arasında hem Türk vatandaşlar hem de Suriyeli vatandaşlar yer alıyor. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve Darıca protokolü bu kursu alan kursiyerleri ziyaret ederek, kursiyerlere katılım sertifikalarını takdim ettiler.