Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da Millet koşacak, Türkiye buluşacak!

Bu yıl 5.cisi düzenlenecek olan Uluslararası Darıca Yarı Maratonu 9 Ekim Pazar günü yapılacak. 5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nun basın toplantısı bugün yapıldı.

Darıca'da Millet koşacak, Türkiye buluşacak!
04 Ekim 2016 - 11:21
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, dünya rekorunun kırılması halinde 50 bin dolar ödül verileceğini açıkladı. Bu yıl 'Millet Konuşuyor, Türkiye Buluşuyor' sloganıyla yapılacak olan 5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nun tanıtım toplantısına Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak,  Kocaeli İl Gençlik Spor Müdürü Muzaffer Çintımar, Darıca Emniyet Müdür Hasan Aydoğan, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca İlçe Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu ve basın mensupları katıldı.
 
DÜNYA ÇAPINDA BİR ORGANİZASYON
Basın toplantısında ilk sözü alan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak bu yıl beşincisini düzenleyecekleri Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nun Darıca’nın tanıtımı açısından çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. 9 Ekim Pazar günü yapılacak olan 5. Uluslararası Darıca Yarı Maratonu hakkında bilgi veren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak,”Düzenlenecek organizasyona 15 ülkeden toplam bin 100 atlet katılacak. Yine aynı gün koşulacak olan halk koşumuzda ise 6 bin kişi koşacak. Öte yandan geçen yıl olduğu gibi dünya rekoru kıran bir atlet olursa 50 bin dolar hediye vereceğiz. 09.00’da başlayacak olan maratonun güzergahımız Darıca halkının daha rahat izlemesi için değişti'' dedi. Düzenledikleri yarı maratonun dünya çapında bir organizasyon olduğunu da sözlerine ekleyen Karabacak,” Darıca’da yapacağımız 5. Uluslararası Yarı Maratonu ile Darıca’yı tüm dünyaya tanıtacağız. Bu yıl bronz kategorisinden gümüş kategorisine geçiş yapacağız” diye konuştu. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise, daha güzel bir Darıca için hep birlikte çalışacaklarını belirterek, düzenlenen organizasyonun Darıca’nın tanıtımı için çok önemli olduğu vurguladı.