Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bronkoskopi tedavisi Farabi Eğitim Araştırma'da!

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi her geçen gün hizmet kalitesi arttırıyor.

Bronkoskopi tedavisi Farabi Eğitim Araştırma'da!
23 Ekim 2018 - 17:43
Sunduğu kaliteli hizmetlerin yanı sıra yaptığı özelikli işlemlerle de adından söz ettirmeye devam ediyor. Akciğer hastalarının tanı ve tedavisinde oldukça sık kullanılan fiberoptik bronkoskopi işlemi hastane bünyesinde uygulanmaya devam ediyor. 
 
BRONKOSKOPİ NEDİR ? 
Bronkoskopi solunum yollarını ve akciğerleri incelemek, tanı ve tedavi için girişimler yapmak için kullanılan endoskopik bir yöntemidir. Bronko bronş kelimesi yani hava yolları anlamında olup bronkoskopi kelime olarak hava yollarının içine bakma demektir. Bronkoskopi, diğer tanı yöntemleri ile kesin tanı konamamış olan solunum yolu ve akciğer hastalıkları ile açıklanamayan kronik öksürük, kanlı balgam, ses kısıklığı gibi solunumsal yakınmalar varlığında yapılır. 
 
BİYOPSİ YAPILIYOR 
Hastanenin Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr.Hacer Acar Ofluoğlu ,Göğüs Cerrahisi uzmanı Op.Dr. Hatice Eryiğit Ünaldı ve Op.Dr.Hasan Özdemir tarafından uygulanan bronkoskopi ile hem biyopsi alınabilmekte hem de bronş temizliği yapılmaktadır. Sunulan bu hizmetler ile ileride doğabilecek ciddi sorunların önüne geçilmeye çalışılmakta ve hastaların yaşam kalitesinin arttırılması hedeflenmektedir.