Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vali, ödenekleri takibe alacak!

İl Koordinasyon Kurulu 3. dönem toplantısında konuşan Vali Ercan Topaca, yetkililerden 2012 yılında kullanılmayan ödeneklerle ilgili rapor isteyeceğini söyledi

Vali, ödenekleri takibe alacak!
13 Ekim 2012 - 10:54
 İl Koordinasyon Kurulu 3. dönem toplantısı, Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu`nda gerçekleşti. Vali Ercan Topaca başkanlığında gerçekleşen toplantıya ilçe kaymakamları ve kamu kurum ve temsilcileri katıldı. Toplantıda Kocaeli Liman Başkanı ve Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Saffet Ergün 15`er dakikalık birer sunum gerçekleştirdi. Toplantıda 2012 yılında yerel yönetimler ve merkezi yönetim bütçelerinin ne kadarının kullanıldığını açıklayan Topaca, yıl sonunda 2012 yılında kurumlara tahsis edilen ödeneğin ne kadarının kullanıldığına dair rapor isteyeceğini söyledi.  Öte yandan Ercan Topaca Gebze`deki bir türlü tadilatı yapılamayan Çoban Mustafa Paşa Camisi hakkında Gebze Kaymakamı ve Vakıflar Bölge Müdürü`nden bilgi istedi. Topaca ayrıca, Karayolları Bölge Müdürü`ne Tütünçiftlik üst geçidinin bayrama kadar bitirilmesi talimatını verdi.
 
970 MİLYON ÖDENEK
Kocaeli`de 2012 yılı içerisinde devam eden projelere ödenekler hakkında bilgi veren Vali Ercan Topaca, “Şu anda ilimizde toplam 687 proje devam ediyor. 2012 yılında ilimiz için toplam 970 milyon 121 bin 605 TL yatırım tutarı ayrıldı. Şu ana kadar ilimizdeki projelerin 157`si biterken, 477`si devam ediyor. 53 projeye ise henüz başlanmadı. İlimize ayrılan 970 milyon 121 bin 605 TL`den, 381 milyon 79 bin 804 TL`si harcandı. 2012 yılında yerel yönetimlerin 668 milyon TL ile ağırlıklı olarak yatırım yapan kurumlar olduğunu görüyoruz.  Merkezi yönetimin ise yaptığı yatırımların 301 milyon TL olduğunu görüyoruz. 2012 yılında merkezi yönetimler 243 proje gerçekleştirirken, yerel yönetimler ise 444 proje üretmiş” dedi.
 
ENÇOK KAMU YATIRIMI
Topaca, “758 milyon TL ile sektör bazında en çok yatırım genel kamu hizmetlerine yapıldı. Bunu 108 milyon 672 TL ile eğitim hizmetleri takip ediyor. Bu miktar eğitim için sevindirici ancak yine de yetmiyor. 2012 yılında en çok yatırım yapan kurumlar 413 milyon TL ile büyükşehir belediyesi, 120 milyon TL ile İSU, 109 milyon TL ile ise İl Özel İdaresi oldu” diye konuştu.
 
VALİ RAPOR İSTEDİ
Yıl sonuna kadar ödeneklerin tamamının sağlıklı bir şekilde kullanılmasını amaçladıklarını belirten Topaca, “Kurumlar kendilerine verilen bütçeleri gerçekleştirememişse orada performans düşük demektir. Bütün kurumlarımızın son bir gayretle ilimize ayrılan ödeneklerin tamamını kullanmaları gerekiyor. Aksi takdirde ödenekler,  yatırımlar hayata geçmemişse önümüzdeki yıl tekrar yatırım talebinde bulunmak zorundayız. 2012 yılı sonuna kadar ihalesi yapılmayan projelerin ihaleleri yapılsın. Bir tıkanıklık varsa bize iletsinler inceleyelim. Her kuruşumuzu amacına uygun harcamamız gerekiyor” dedi. Topaca, yetkililerden 2012 yılında ödeneklerini kullanmayan kurumlar hakkında rapor isteyerek, kurumlardaki tıkanıklıkları inceleyeceğini belirtti.
 
TABELA KOYULSUN
Öte yandan Gebze Kaymakamı Salih Karabulut,  sunum yapan Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Saffet Ergün`e Gebze`de restorasyon bekleyen Çoban Mustafa Paşa Camii`nin restorasyonunun neden beklediğini sorarken, Külliye`nin de restorasyona tabi tutulmasını istedi. Bunun üzerine konuşan Topaca, “Bu cami kentin en önemli tarihi eseri, uluslararası çapta bir eserdir ve korunması gerekiyor. Bu cami bir an önce işe başlama konusunda kontrol edilsin” dedi. Topaca öte yandan Karayolları Bölge Müdürü`ne talimat vererek, Tütünçiftlik`teki üst geçidin bayrama kadar bitirilmesini söyledi. Topaca ayrıca, Sakarya ve İstanbul girişinden itibaren her ilçeye isimlerinin yazdığı tabela koyulması talimatını da verdi.