Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca İnsan hakları Kurulu toplandı

Darıca İnsan Hakları kurulu’nun yaklaşık olarak 10 yıl aradan sonra kaymakamlık binasında yapılan ilk toplantısında komisyon üyelerinin seçimi yapılıp karakol nezarethaneleri denetlendi.

Darıca İnsan hakları Kurulu toplandı
29 Mart 2018 - 12:26
23 Kasım 2003 tarihli ve 25298 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürülüğe giren İl ve İlçe İnsan Hakları Kurulları’nın kuruluş,  görev ve çalışmaları hakkında da bilgilerin verildiği toplantıya Kaymakam Ömer Karaman’ın yerine vekalet eden Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Hayrettin Karasu, İnsan Hakları Kurulu’nun yönetmelikte de belirttildiği gibi polis, jandarma karakollarında bulunan nezarethanelere her ay haberli veya habersiz ziyaretler gerçekleştirebileceğini ve buraların fiziki koşullarının iyileştirmesi konusunda tavsiyelerde bulunabileceğini hatırlatırken şüpheli veya sanık hakları hakkındaki uygulamaları yerinde görebileceklerini kaydetti.
 
KURUL YENİDEN OLUŞTURULDU
Gazetemiz Genel Yayın yönetmeni Erol Polat’ın da kuruluşunda yer aldığı ve yeniden seçildiği Darıca İnsan hakları Kurulu’nda, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına  İl Genel Meclis üyesi Cafer Teyyar Demirdaş, Darıca belediye başkanlığı adına başkan yardımcısı Metin Söylemez, Hukukçu Av. Filiz Çelik, Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Aile Birliği adına Melek Arslan, hekimler adına Dr. Erol Koca, TBMM’de üyesi bulunan siyasi partiler adına Ak Parti’yi temsilen Ufuk Açay, CHP’yi temsilen ilçe Başkanı Yakup Törk, MHP’yi temsilen İlçe Başkanı Adem Emre Aygün, esnaflar adına, Darıca Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooparetifi Başkanı Kaplan Sönmezyıldız, DASİAD adına İnci Ceyda Teomanlı,  Türk hava Kurumu adına şube Başkanı Kazım Yıldız, muhtarlar adına ise Aytun Er görev yapacak.
 
GAZETEMİZ DE YER ALIYOR
İnsan Hakları Kurulu yönetmeliği gereğince oluşturulması gereken komisyonlara ise; halkla İlişkiler ve İletişim Faaliyetleri Komisyonu’na; Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Erol Polat, Aytun Er, Adem Emre Aygün, Dr. Erol Koca ve Hüseyin Aldemir seçilirken, İnsan Hakları Eğitimi ve İnsan Hakları Bilincini geliştirme komisyonu’na; Teyyar Demirdaş, Melek Arslan, Kaplan Sönmezyılsız, Metin Söylemez,  ve Yakup törk getirildi. Diğer komisyondan  İnsan Hakları İhlallaerini Araştırma , İnceleme ve Değerlendirme komisyonu’na ise; Ufuk Acay, Kazım Yıldız, Filiz Çelik ve İnci Ceyda Teomanlı seçildi. Darıca Emniyet Müdürlüğü’ndeki nezarethanede incelemelerde bulunulmasının ardından toplantı sona erdi.