Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bakan Işık: Darıca'nın en büyük sorunu ulaşım!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bugün Darıca’da STK temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderlerinin de katıldığı programda buluştu.

Bakan Işık: Darıca'nın en büyük sorunu ulaşım!
06 Mart 2016 - 11:35

Bilim,  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bugün Darıca’da STK temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderlerinin de katıldığı programda buluştu. 

BIYIK: BAKAN IŞIK DERDİMİZE DERMAN OLUYOR

Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık yaptığı konuşmada, ‘’Her zaman olduğu gibi yine bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ak Parti’nin göreve geldiğinden beri Sivil Toplum Kuruluşlarıyla yakınlığı bugünde devam ediyor. Bölgemizin gururu Bakan Fikri Işık, her zaman bizimle beraber. Ne zaman bir derdimiz olsa, bir çıkmaza girsek, sayın bakanımız her zaman bizim yanımızda oldu. Buraya gelen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi. 

KARABACAK: 2019 YILINA KADAR PROJELER BİTECEK

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise yaptığı konuşmada ‘’2014 seçimleriyle vatandaşlarımızla bir seçim beyannamesi hazırladık. STK’larla beraber yaptığımız çalışmalar sonucu, milletimizin verdiği oylarla, Darıca’ya hizmet etmeye devam ettik. Muhtarlarımız bizimle beraber sürekli bir araya geliyoruz. 2016 yatırımlarıyla ilgili çalışmalarımız başlamış durumda. 2019 yılına kadar seçim beyannamemizdeki bütün projeleri bitirmek istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu ve ortak çalışmalar yapıyoruz. STK’larla çok yakın temas içerisindeyiz. İstekleri ve sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Ülkemizde güzel ortam oluşması halinde Şehirler ve Kültürler Kaynaşması programlarına devam edeceğiz. Bakanımız Fikri Işık’ı burada ağırlamaktan dolayı oldukça mutluyuz’’ dedi. 

IŞIK: TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLIYIZ

Bilim,  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Darıca’daki STK’larla buluştuğu toplantıda yaptığı konuşmada ‘’Bir taraftan içimizdeki hainler temizleniyor. Bir taraftan paralel çeteyle uğraşılıyor. 20 Temmuz’daki Suruç katliamından sonra terör örgütü, terör olaylarını arttırdı. Yanlış bir hesap yaptılar. O günden beri terör örgütüne yaptığımız mücadeleler yoğun bir şekilde sürüyor. Terörle mücadelede bugüne kadar ki en büyük mücadele var. Teknoloji imkanlarından faydalanıyoruz, teröristlere hadlerini bildiriyoruz. PKK’nın arkasındaki bütün herkesle mücadele ediyoruz. Biz bu terörü bitireceğiz. Arkamızda bu halk olduğu sürece biz gücümüzü daha da göstereceğiz’’ 

IŞIK: HDP 7 HAZİRAN’DA ALDIĞI OYLARIN KIYMETİNİ BİLEMEDİ

‘’Bölge halkı, terör örgütüne ve destekçilerine prim vermiyor. Bölge halkımız çözüm sürecinin bitirilmesinde terör örgütünü sorumlu tutuyor. Maalesef HDP’de 7 Haziran’da aldığı oyların kıymetini bilmedi. HDP’lilerin, terör örgütüyle yakınlığı yüzünden HDP’ye oy verenler de pişman oldu. Allah birliğimizi daim etsin’’

IŞIK: MİLLETİMİZ MİSAFİRPERVERDİR

‘’Ülkemizin Suriye konusunda geri plana atılmasını isteyenler var. Ancak biz yangın yeri olan bölgemizde, sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. 3 Milyonun üzerinde mülteci var Bu mülteciler Avrupa’ya yayılsaydı, Avrupa bunu kaldıramazdı. Bu ülkenin evlatları öyle bir millet ki herkese kucak açıyor ve mazlumun yanında oluyor. Suriyeli misafirlerimiz, ülkelerine kavuşana kadar biz gereken desteğimizi vereceğiz.  Paralel örgütle yaptığımız mücadele sonuna kadar sürecek. Bu hainleri temizleyene kadar çalışmalarımız sürecek. Paralel örgütün ihanetleri her geçen gün ortaya daha da ayrıntılı biçimde çıkıyor’’

IŞIK: DARICA’NIN EN BÜYÜK SORUNU ULAŞIM

Kocaeli kuşkusuz bir sanayi kenti. Sanayi büyük bir devrim yaşıyor. 4. Sanayi devriminde ülkemiz arka planda olmaması için, Kocaeli’yi geleceğe hazırlıyoruz. GYTE’yi Gebze Teknik Üniversitesi’ne döndürdük. Üniversitemizin dünya çapında teknik üniversite olması için yoğun şekilde çalışıyoruz. Bilişim Vadisi’nde çalışmalar sürüyor, 2. Etap çalışmalarını yakın bir zamanda başlatıyoruz. Burada en çok kim faydalanacak, Darıca, Gebze, Kocaeli, İstanbul, Yalova ve Bursa faydalanacak. Burada çalışacak olanların maaşları asgari ücretin 2-3 katı olacak. Ak Parti göreve geldiğinden beri eğitime çok büyük önem veriyoruz. Darıca’da çok güçlü bir eğitim alt yapısını kurduk. Ülkemize hizmet edecek Darıcalı gençlerimizin daima yanında olacağız. Farabi Devlet Hastanesi, Eğitim Araştırma Hastanesi olacak. Darıca’nın en büyük sorunu ulaşım. Nüfusumuz 185 bini geçti. Darıca çok dar alanda kurulan bir ilçe. Kamulaştırma bütçeleri çok büyük. Tek çözümümüz metro. Büyükşehir çalışmayı başlattı. 2018’de bu projenin ihale çalışması yapılacak ve en kısa sürede bu çalışma başlatılacak’’dedi.