Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Mart ayı meclisi yapıldı

Darıca Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Darıca Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantı, açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Mart ayına ait tutanak özetlerinin okunup görüşülmesinin ardından gündem maddelerine geçildi.

Darıca Mart ayı meclisi yapıldı
03 Nisan 2013 - 09:20
Denetim komisyonu raporu okunduktan sonra, CHP'li meclis üyeleri rapora şer koydu. CHPli meclis üyesi Demet Sungurtekin, raporların şeffaf olmadığını dile getirdi. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise verilmeyecek hesaplarının olmadığını herşeyin şeffaf bir halde yönetildiğini belirtti. Daha sonra hem başkan Karabacak hem CHP'li meclis üyeleri birbirlerine bağırarak büyük gerginlik yaşandı. CHP’li meclis üyeleri bazı raporlarda büyük sıkıntı olduğunu dile getirerek, belediyenin iyi yönetilmediğini kaydettiler. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise muhalefetin bir kere olsun başarılı işlerde kendilerini alkışlaması gerektiğini savundu
2012 yılı Faaliyet Raporları’nın görüşüldüğü meclis toplantısına Başkan Karabacak’ın “halkımıza sürprizlerimiz var, Darıca yeni projelere hazır.Buradan ilk projemiz olan ve şehir estetiğini artıracak olan Saat Kuleleri Projesini sizlerle paylaşmak istiyorum. İlk etapta iki mahallemizde yapacağımız saat kulelerini ilerleyen dönemlerde diğer mahallelerimize de yaparak şehrimizin her noktasına ayrı bir güzellik katacağız.” diyerek yeni projelerle ilgili bilgi verdi. 
Başkan Karabacak faaliyet raporlarının görüşülmesinin ardından raporla ilgili soruları yanıtlarken, “resmin tamamına bakmak gerek.Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar ilçemizin her bir köşesi değer kazanmıştır.Yaptığımız projeler vatandaşımızın evinin, arsasının değerini önemli ölçüde artırmıştır.İlçemizdeki yaşam standartları kat be kar artmıştır.Artık Darıca denince sosyal ve kültürel etkinliklerin adresi olarak biliniyor,sportif etkinliklerle anılıyor ilçemiz,sahilimiz ve Sancaktepemiz artık marka oldu.Bu bağlamda yaptığımız çalışmalarda Darca meclisimizin katkıları büyüktür.Sizlere de katkı,destek , görüş ve önerilerinizden dolayı teşekkür ediyorum.” diyerek önümüzdeki günlerde daha farklı projelerle Darıca halkının hizmetinde olacaklarını söyledi. Meclis toplantısında yeni dönem encümen ve komisyon üye seçimleri de yapılırken Mayıs ayı meclis toplantısının 02 Mayıs 2013 Perşembe günü saat 16:00’da yapılması kararlaştırıldı.