Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bakan Işık, Vali Aksoy'u ziyaret etti

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret ederek, yeni görevinde başarı diledi

Bakan Işık, Vali Aksoy'u ziyaret etti
03 Temmuz 2017 - 13:16
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Valiler Kararnamesi ile Diyarbakır Valiliği'nden Kocaeli Valiliği'ne atanan Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti. Kocaeli'de yaşamanın ayrıcalık olduğunu belirten Bakan Fikri Işık, Kocaeli'nin, içerisinde yaşamanın ayrıcalık olduğu, insanı, coğrafi konumu, sosyal dokusu, ekonomik aktivitesi ve Allah'ın verdiği doğal güzellikleriyle sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en müstesna kentlerinden biri olduğunu söyledi. 
 
“KOCAELİ’YE SIRADAN BİR VALİ VERİLMEDİ”
Bakan Işık, şöyle dedi:Kocaeli'de yaşamak gerçekten bir ayrıcalık. Bu şehirde hayatını idame ettirmek her birimiz için Cenab-ı Allah'ın bir lütfudur. Bu açıdan Kocaeli'ye hizmet etmek de ayrı bir bahtiyarlık. Bu şehri bazen küçük görenler, küçümsemeye çalışanlar oluyor. Bazen bu şehirde yaşamanın adeta çok zor bir şey odluğunu ifade etmeye çalışanlar oluyor. Ama şunu çok net ifade edeyim ki gerçekten bu şehir hem yaşamak için, hem de insanına hizmet etmek için Türkiye'nin en müstesna şehirlerinden bir tanesi. Bu özelliklerinden dolayı hiçbir hükümet bu şehre sıradan bir vali vermedi. Bu şehre atanan tüm valililerimiz bilgisiyle, birikimiyle, liyakatiyle ve tecrübesiyle hep öne çıkmış, herkesin taktir ettiği isimler oldu. Özellikle de Ak Parti iktidarı döneminde de bu gelenek devam etti. Şehrimize pek çok valimiz bu güne kadar geldi hizmet etti. Onların her birine şükran borcumuz var."
“TÜRKİYE’NİN EN TECRÜBELİ VALİSİ”
Bakan Işık, Vali Aksoy'un Türkiye'nin en tecrübeli valisi, şu anda görevde en uzun süre ve kesintisiz valilik yapan bir isim olduğunu vurgularken, şöyle konuştu, “Bu açıdan aslında Türkiye'nin en tecrübeli valisiyle çalışacağız. Bunun şehrimiz açısından da bir şans olduğunu değerlendiriyorum. Şehrimize güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. Kocaeli çok dinamik bir şehir. Her yıl nüfusuna yaklaşık 40 bin ilave olan bir şehir. Böyle bir şehirde kesinlikle atalet mümkün olmaz. Eğer böyle bir atalete şehir düşerse bu şehrin geri gitmesi anlamına gelir. Bunun için de hem tecrübenin, hem de dinamizmin aynı anda bulunması gerekir. Hüseyin Bey de hem dinamizm, hem de tecrübe aynı anda bulunuyor. Bu açıdan ben gerçekten çok isabetli bir tayin olduğunu düşünüyorum ve buna inanıyorum. Daha önce görev yaptığı şehirlerde bıraktığı izlenimler de şehrimizde de çok güzel bir görev süresi geçireceğine inanıyorum."
“KOCAELİ’DE UYUM VAR”
Milli Savunma Bakanı Işık, “Kocaeli'nin siyasetinde bir uyum bulunduğunu, iktidar partisinin kendi içinde ve diğer siyasi partiler, iktidar ile muhalefet arası rekabet açısından, kamu yönetimi ve kent siyaset arasında güzel bir uyum var. Bazıları her güzellikten rahatsız oldukları gibi bundan da rahatsız oluyorlar. Ama şunu çok net ifade edeyim ki biz bundan çok memnunuz. Siyasetin düzeyli yapılması, siyasi partilerin birbirine karşı daha anlayışlı ve hoşgörülü olması, icraatlara yönelik eleştiri yapılırken insanların kişiliğine yönelik daha dikkatli olması ve zaman zaman bir araya gelip kentin sorunlarını görüşebiliyor olması bu şehir açısından büyük bir kazanım. Bunun inşallah bu dönemde de sayın valimizin gayretleriyle daha da artarak devam edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
“GAYRETLE ÇALIŞACAĞIZ”
Vali Hüseyin Aksoy ise Kocaeli'de görev yapmaktan onur duyduğunu söyleyerek, "Kocaeli, Türkiye'nin en önemli illerinin başında geliyor. Böyle bir ilde ben de görev yapmaktan büyük bir onur duyuyorum. Sizlerin de destekleriyle Kocaeli'de yapılan çalışmaları daha iyi bir noktaya taşıma adına büyük bir gayretle çalışacağız" dedi.