Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MEDICAL PARK GEBZE HASTANESİ GEBELİK OKULU'NDA GEBELERLE BULUŞTU

Deneyimli, başarılı hekim kadrosuyla, tıbbi altyapısıyla Gebze’de 7 yıldır hizmet vermeye devam eden Medical Park Gebze Hastanesi gebelerin katılımıyla 5. Gebelik Okulu’nu gerçekleştirdi.

MEDICAL PARK GEBZE HASTANESİ GEBELİK OKULU'NDA GEBELERLE BULUŞTU
09 Ocak 2018 - 08:35
Medical Park Gebze Hastanesi anne bebek sağlığı konusunda her ay anne adaylarıyla Gebelik Okulu’nda buluşmayı planlıyordu. Anne adaylarının kafalarındaki sorulara yanıt bulacağı ve değerli bilgilerin verileceği okulun ilk eğitimi oldukça faydalı ve eğlenceli geçti.
 
Gebelikte dikkat edilmesi gerekilenler
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya’nın Gebelik Oluşumu ve Gebelik Fizyolojisi anlatması ile başladı. Annenin kendinde ve bebeğinde ilerleyen haftalarda vücudunda oluşan değişimi ve dikkat etmesi gerekenleri anlattı. Aynı zamanda Yrd. Doç. Dr. Çetinkaya gebelikte oluşan eklem ağrıları, bel ağrısı, ödem – şişlik, gibi hamilelikte oluşan şikâyetlerin de üzerinde durarak bu şikâyetler oluştuğunda neler yapılması gerektiği hakkında gebeleri bilgilendirdi. Eğitimin sonuna doğru Yrd. Doç. Dr. Burcu Çetinkaya gebelerin hamilelikte diş sağlığına, beslenmesine, bol ve rahat giyinmesine, sık banyo yapımına, önerilen demir ve vitamin haplarının alınması gerektiğine dikkat çekti ve gebelerin merak ettiği soruları yanıtladı. Kısa bir aranın ardından Uzman Psikolog Gizem Sezgiç gebelik ve lohusalıkta duygusal değişiklikleri anlattı. Değişimlerin normal olduğuna ve kişiden kişiye değiştiğine değindi.
 
Bebekler kendini algılamaya annesinin yüzünden başlar
Çocukların hepsini fiziksel gelişim, ruhsal gelişim, toplumsal gelişim ve bilişsel gelişim olmak üzere 4 alanda incelendiğinden bahseden Klinik Psikolog Gizem Sezgiç, “Yeni doğan bebeklerin en büyük çabaları tanıştıkları dünyaya adapte olmalarıdır. Bebeklerin ilk kurdukları bağ anne sonrasında baba ve diğerleri gelir. Bu durumda da özellikle anne babanın davranışlarının tutarlı ve sürekli olması çok önemlidir.” dedi.
 
Anne ve babaların yüzlerinin aldığı şeklin bebeklerin kendilerini algılamasında çok büyük önem arz ettiğini belirten Klinik  Psikolog Gizem Sezgiç, “Bebeğinizle iletişime geçerken önemli olan yüzünüzün aldığı şekildir. Güler yüzlü olursanız o da kendini o şekilde algılayacaktır ve değerli hissedip ileride de özgüveni yüksek hissedecektir. Kızgın bir yüz ile iletişime geçerseniz o da kendini o şekilde algılayacaktır. Kendisini değersiz hissedecek ve ileride kurduğu ilişkilerde de sorun yaratacaktır.” diye konuştu.
Bebeklerin yetiştirilmesinde dikkat edilmesi gereken günümüz sorunlarına da değindi. Çocukları dinlemenin de önemli olduğuna dikkat çeken Klinik Psikolog Gizem Sezgiç, “Çocuklarınız ne anlatmak istiyorsa dinleyin. Bu her dinlediğini onaylayın demek anlamına gelmiyor. Ancak en başından hayatın diğer dönemlerinde de dinlemek önemlidir. Özellikle 0 – 3 yaş grubuna ‘dursun, sussun, yesin’ diye telefon, tablet gibi teknolojik araçlar verilmemesi gereklidir. Biraz daha sabırlı ve özverili olmalıyız.” dedi.
Aynı zamanda çok fazla oyuncak almanın yararlı olmadığına, gerekli ve faydalı olabilecek oyuncakları seçmenin ve arasına kitap koymanın önemine değindi. Hem dil gelişimine hem de gelecekte de kitap okuma alışkanlığının artmasında katkısı olduğunu söyleyen Klinik Psikolog Sezgiç bebeklerin erken dönemde 0 – 1 yaş grubunda ne kadar farklı nesneye dokunursa tanımasının ve ayrıştırmasının o kadar kolay olduğunu söyledi. Anne adaylarına bebeklerin duyu organlarını ne kadar geliştirirlerse gelişimlerinde o kadar faydalı olacağını belirtti.
“Gelişimsel aksaklıklar yaşadığı düşünülen çocuklar için zaman kaybetmeden bir  uzmandan destek almak gereklidir ve ihtiyaç halinde  gelişim testi yapılmalıdır” diyerek sözlerine son verdi.
Günün anısına Medical Park Gebze Hastanesi işbirliği kapsamında bebek bakım ürünleri ve sürpriz hediyeleri katılımcılara teslim edildi. Eğitimi dikkatle dinleyen anne adayları seminer sonrasında Medical Park Gebze Hastanesi hekimlerine, eğitimcilerine ve çalışanlarına teşekkür ettiler.
Katılımın ücretsiz olduğu Gebelik Okulu birbirini takip eden diğer haftalarda da devam edecek. Katılım sağlamak isteyen gebeler 0262 675 75 75’i arayarak Ocak ayı programı için kayıtlarını yaptırabilirler. 4 haftalık katılımın sonunda katılımcılara katılım sertifikası verilecek.