Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gemiler seferde

Negmar Grup bünyesinde bulunan Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ, Eskihisar Topçular arabalı vapur hattı seferlerine başlamak için gün sayıyor.

Gemiler seferde
07 Kasım 2012 - 09:41
60 milyon TL yatırımla Bahariye, Selimiye, Muradiye isimli 3 feribot satın aldıklarını belirten Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Bülent Şafak, gemilerin İstanbul'a geldiğini ve çok yakın bir zamanda seferlere başlayacaklarını açıkladı. 
25 Ekim'de Kurban Bayramı'nda seferlere başlamayı planladıklarını söyleyen Şafak, ancak hava muhalefeti nedeniyle gemilerin İstanbul'a gelmesinin geciktiğini ve bazı aksaklıklar yaşandığını ifade etti. Şafak, "Şu anda ise gemilerimiz geldi, çok yakın bir zamanda da seferlerimize başlayacağız." dedi. 
İlk olarak seferlere 3 feribot daha sonra ise beş feribot ile devam edeceklerini kaydeden Şafak, gemilerin hızları ve kapasitelerinin şu anda Eskihisar Topçular hattında var olan gemilerin iki katı olduğunu söyledi. Gemilerin 2004, 2006 ve 2009 yıllarına ait olduğunu vurgulayan Şafak, gemilerin yüksek konfora sahip çevreci gemiler olduğunu belirtti. Şafak, "Gemilerimiz, ortalama 120–160 arası araç, 400–800 arası yolcu kapasitesine sahipler. Gemilerin hızı 12 knot. Bu açıdan daha çevreci bir yanımız olacak. İlk başta 3 gemiyken 30 dakikada bir, 5 gemiye ulaştığımızda 20 dakikada bir sefer yapacağız. 7 gün 24 saat seferlerimiz devam edecek" diye konuştu. 
 
"BÖLGEDEKİ UZUN KUYRUKLAR SONA ERECEK" 
Bülent Şafak, Eskihisar Topçular arasında özellikle bayram tatillerinde bu Kurban Bayram'ında olduğu gibi 7 kilometreyi bulan uzun kuyrukların yaşandığını vurgulayarak, seferlere başladıklarında bu durumu ortadan kaldırmak için önemli katkı sağlayacaklarını kaydetti. Şafak, "Bu hizmetimizle yerelde bu civarda, genelde de Marmara Bölgesi'nde ciddi bir şikayet konusu olan bu bölge geçişlerini tamamen şikayet olmaktan çıkaracağız. Bizi tercih edenler bunu fark edecek, görecek, yaşayacaklar." dedi. Halkın da trafiğin rahatlamasından dolayı memnun olacağını ifade eden Şafak, kendilerini tercih eden her müşterinin ve araç sahibinin ayrıcalıklı olacağını kaydetti. Şafak, herkese eşit fiyat uygulayacaklarını ifade etti. 
 
"25 DAKİKADA KARŞIYA GEÇİLECEK" 
Uzun kuyrukları beklemek istemeyen, yanlış ve kötü taşımaya maruz kalan vatandaşların Körfez'i dolandığını söyleyen Şafak, bu durumun sadece maddi zararlara değil, hava kirliliğine de yol açtığını belirtti. Her müşteri ve araç sahibinin ayrıcalıklı olacağına dikkat çeken Bülent Şafak, herkese eşit fiyat uygulayacaklarını söyledi. Şafak, "Kişiler 25 dakikada karşıya geçebilecek." dedi. 
Yolculara açısından rekabetçi fiyatlar uygulamayı planladıklarını kaydeden Bülent Şafak, başlangıçta fiyatlarını var olan fiyatlarla aynı düzeyde belirleyeceklerini, ancak yolcu fiyatlarında tarifelerin yaklaşık yarısını uygulayacaklarını söyledi. Şafak, "Normal yolculardan 2 lira, öğrencilerden 1 lira alacağız. 66 aya kadar olan çocuklardan ücret almayacağız." şeklinde konuştu. 
 
"YENİ OYUNCULAR BEKLİYORUZ" 
Marmara Denizi'nin büyük bir potansiyel taşıdığına ve bu potansiyeli kullanmak için yeni hatların oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Bülent Şafak, başka oyuncuları da beklediklerini kaydetti. Şafak, girişimcilerin Marmara ve İstanbul trafiğini rahatlatıcı çözümleri ortaya koymaları gerektiğini ifade etti. 
Kuruluş olarak sadece bu hatta faaliyet göstermediklerini, "İstanbul Lines" markasıyla Ambarlı-Bandırma arasında 6 yıldır hizmet verdiklerini ve yılda 75 bine yakın araç taşıdıklarını hatırlatan Bülent Şafak, bu hatlarla yetinmeyeceklerini, Mudanya-Ambarlı, Marmara Ereğlisi-Bandırma arasında yeni hatlar kuracaklarını kaydetti. Şafak, hatta Mudanya-Sarayburnu arasında Bursalı kullanıcıların İstanbul'a daha rahat ulaşmalarıyla ilgili planlar yaptıklarını belirterek, onları, İstanbul'a daha hızlı ve daha iyi hizmetle ulaştırmayı planladıklarını kaydetti.