Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da kültür sanat etkinlikleri sürüyor

Sosyolog-yazar Yusuf Özkan Özburun ile Şair ve akademisyen Nurullah Genç Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen Gönül Sohbetleri Programı’nda Darıca’lı vatandaşlarla bir araya geldiler.

Darıca'da kültür sanat etkinlikleri sürüyor
15 Kasım 2017 - 16:52
Şair, yazar, edebiyatçı aynı zamanda İktisat Profesörü olan Nurullah Genç okuduğu birbirinden güzel şiirlerle gönüllere hitap ederken, şiirin insan hayatı üzerindeki etkilerini anlattı. Her şeyin temelinde insan olduğunu söyleyen Genç, “kendinizi değiştirirseniz dünya değişir. Azimli olun, başarıda ısrar edin. Mutlaka gelecek hayaliniz olsun. Planlı ve programlı bir şekilde çalışın. Unutmayın, hayali olmayanın planı ve programı da olmaz. Zamanın değerini bilin. Hanginiz kaybettiği bir dakikasını bir lirası kadar aradı. Tarih okuyun, Edebiyat okuyun, şiir okuyun.” diyerek özellikle gençlere nasihatlerde bulundu. Programın moderatörü Sosyolog-yazar Yusuf Özkan Özburun ise milli ve manevi değerler üzerinde durarak, insanın gelişiminde çocukluk evresinin önemine değindi.
 
TAKMA KİRPİKLER TİYATROSEVERLERLE BULUŞUYOR
Duayen sanatçı Ayşen İnci’nin yönetmenliğini yaptığı Takma Kirpikler isimli tiyatro Darıca’lı sanatseverlerle buluşuyor. İki farklı kuşaktan sanatçı üzerinden diller arası değişime ve değişen sosyolojik değerlere parmak basmayı hedefleyen oyunda, Osmanlı soyuna mensup bir sanatçının geçmişin o lirik dünyasında hapsedilişi ve yeni bir çağa ayak uydururken yaşadıkları hem komik hem de geçmişe tutunan bir kadın üzerinden trajik bir kurguyla sahneye geliyor. Takma Kirpikler 16 Kasım 2017 Perşembe günü saat 20:00’da Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.