Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kerbela şehitleri Darıca'da anıldı!

Kocaeli Caferi ve Ehlibeyt Eğitim İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Nenehatun Stadı’nda bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen Aşura mateminde, duygulu anlar yaşandı.

Kerbela şehitleri Darıca'da anıldı!
26 Kasım 2012 - 08:50
 Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve yanındaki 71 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen matem programı, Darıca Nene Hatun Stadı'nda yapıldı. Aşura matemine Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Mehmet Ali Okur, Zeki Aygün, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile ilçe protokolleri katıldı. Vatandaşlar, Nenehatun Stadı'nı tamamen doldurdu.
 
UYANIK OLMALIYIZ
Darıca Kaymakamı Osman Ateş, tarihe kara bir leke olarak geçen bu vahşetin zalimlerin yanına kalmayacağını söyleyerek, “Zalimlere karşı uyanık olmalıyız. Zalimleri iyi tanımalıyız” diyerek zalimlere fırsat verilmemesi için fende, bilimde ve irfanda çok çalışılması gerektiğini belirtti. 
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da Kerbela şehitlerini rahmetle andıklarını ancak günümüzde de Gazze'de, Suriye'de, Arakan'da ve bir çok yerde benzer olaylar yaşandığını ve Müslümanların katledildiğini söyledi. Günümüzde mezhep kışkırtıcılığı yapanlara bu fırsatın verilmeyeceğini belirten Karabacak, "Alevisiyle Sünnisiyle Caferisiyle Şiisiyle hep beraber kardeşlik duyguları içinde yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu. Caferi ve Ehlibeyt Eğitim İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yahya Kemal Utar ise "Kerbela'yı bir kez daha yaşamaktayız. Hazreti Hüseyin'i bir kez daha yad etmekteyiz" ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından etkinlik Azerbaycan'dan gelen tiyatro ekibinin Kerbela olayının temsili gösterisi ile sona erdi.  Törene katılan kadınların siyah giydikleri görülürken, başlarına üzerinde "Ya Hüseyin Ya Saniye" yazılı kırmızı, siyah ve yeşil kurdela bağladılar. Törende vatandaşlar, Kızılay'a kan bağışında bulundu. Polis tören alanında geniş güvenlik önlemi aldı.