Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yakup Törk'ten HDP tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, HDP'ye yönelik yapılan operasyona ilişkin sert eleştirilerde bulundu.

Yakup Törk'ten HDP tepkisi
07 Kasım 2016 - 19:56
Törk demokrasinin ağır bir yara aldığı vurgusunu yaparak, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak hiçbir zaman siyasilere yönelik böyle bir operasyonu kabul etmemiz mümkün değildir." dedi. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında olduğu 12 HDP'li milletvekilinin yapılan operasyonlarla gözaltına alınması ve tutuklanması konusunda ülke genelinde siyasilerden tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk şu ifadelere yer verdi: “Eş başkanların tutuklanmaları kabul edilmez bir durumdur. Halkın seçtiği milletvekillerinin tutuklanması demokrasiye ve ülke bütünlüğüne karşı yapılan ağır bir darbedir. Halkın seçtikleri yalnızca halkın oylarıyla gider. 
 
SİVİL DARBEDİR
15 Temmuz darbe girişiminde bulunanların tamda istediği gibi karışıklık ve kaos durumunu siyasi iktidar karşı sivil darbe yaparak yerine getirmektedir. Ülkemizin hızla demokrasiden uzaklaştığını görmek ve tüm muhalefetin üzerinde demir yumruk gibi durması uluslararası toplumdan kopmamıza neden olacaktır. Bu operasyonlarla diğer seçmenlerin oylarının kendi düşüncelerine göre bir öneminin olmadığını gösteren AKP, 6 milyon oy almış bir partiyi meclisten çıkarmak adına çalışma yapmaktadır. 
 
GÜÇLÜ DEMOKRASİ İÇİN ÇÖZÜM CHP’DİR
Biz düşünen insanların, siyasetçilerin, bilim insanlarının, gazetecilerin, görüşleri ne olursa olsun hapse atılmasına karşıyız. Sonuna kadar adalet, özgürlük ve demokrasi yolundan ayrılmayacağız. Ülkemizin tam demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğüne kavuşması ve saygın bir devlet olması bilime ve akla dayanan eğitim sistemi ile güçlü ve tüm Dünya'da dikkate alınan bir Türkiye hayalini tüm demokrasiye inanlar ile gerçekleştireceğiz. Yeniden güçlü demokrasi ve insan hakları için CHP her zaman çözüm adresi olmaya hazırdır.
 
SALDIRIYI LANETLİYORUM
Törk ayrıca, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün içerisinde bulunduğu eski emniyet müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı kınayarak "Bu sabah Diyarbakır'da düzenlenen hain saldırıyı şiddetle lanetliyoruz. Saldırı sonrası yaşamını yitiren vatandaşlarımıza ve polislerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." şeklinde konuştu.