Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Şempanzelere vitaminli sıcak çay

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'ndaki 6 şempanzeye her sabah çeşitli vitaminlerle zengileştirilmiş çay veriliyo

Şempanzelere vitaminli sıcak çay
11 Aralık 2014 - 16:55
Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Eğitim Müdürü Gökmen Aydın çoğunluğu nesli tükenmekte olan yüzlerce tür hayvanın barındığı parkta, tüm hayvanları sağlıklarını düşünerek özenle beslendiklerini söyledi. Verilen gıdaların mevsime göre de değiştiğini söyleyen Gökmen Aydın şöyle konuştu:
 
"Her gün hayvanat bahçemizin maymunlar bölümünde bulunan 6 adet şempanzeye kış gününde besinsel zenginleştirme yapıyoruz. Yani sıcak çay veriyoruz. Pet şişeler içinde verdiğimiz bu çay içerisinde özel vitaminler de var. Hem onlara katkı sağlıyor hem de bu soğuk kış gününde çayla onları bir bakıma ısıtıyoruz. Bununla birlikte bazı yiyecekler de veriyoruz. Çayın yanında meyve, sebze ve ceviz veriyoruz. Bu sabah da şempanzelerimize ziyaretimize gelen Özel Balkanlar Koleji Anadolu Lisesi hazırlık sınıfı öğrencileri ile birlikte çaylarını ve yiyeceklerini verdik. Bu ziyaretçiler için de çok değişik bir gün oldu."
 
Özel Balkanlar Koleji Anadolu Lisesi hazırlık sınıfı öğrencilerinden Ece Demirören de, burayla geldiği için arkadaşları ve kendisinin son derece mutlu olduklarını belirterek, "Burada şempanzelere çay veriyoruz. Gerçekten çok sevimliler. Onları izlemek çok heyecan verici" dedi. Gülniz Gizem Yüce ise, havaların soğuduğunu şempanzelerin de sıcağı sevdiğini ifade ederek, "Biz bu havada üşürken onların da üşüdüğünü düşünüyorum. İnşallah verdiğimiz bu çaylarla birazcık olsun ısınırlar" diye konuştu.