Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da arıtma bilmecesi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun “Denize gram atık akmayacak” sözünü vermesine rağmen, Darıca sahilleri yine lağım atıklarıyla doldu.

Darıca'da arıtma bilmecesi!
27 Ağustos 2018 - 17:36
Gebze - Darıca Sahil Kanalizasyon Kolektör Hattı ve Tünel projesi bayramdan önce protokol üyelerinin de katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açılmıştı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, törende yaptığı konuşmada artık denize gram atık verilmeyeceğini belirterek; 2016’da başlayıp bugün devreye aldık. Kirli suları arıtma, çevre yönüyle Almanya’nın, İngiltere’nin ve bütün Avrupa ülkelerinin önündeyiz. Bu başarı halkımıza aittir. Eteklerden kotu düşük yerlerde pis su akıyordu. Artık bugün itibariyle İzmit Körfezi’ne bir gram atık su ne sanayiden ne evlerden ne ticarethanelerden akmayacak. Gebze’de de, Darıca’da da Eskihisar’da da artık rahatlıkla denize girebiliriz” şeklinde konuşmuştu.
Arıtma tesisinin devreye alınması bölge halkında memnuniyet yaratırken o günden bu yana yaşanan manzara tepkilere neden oluyor. Sabah saatlerinde balık tutmak, yürüyüş yapmak için Darıca sahiline inen vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şaşırıyorlar.
Dere gibi akan kanalizasyonun denizi kahverengi bir görüntüye dönüşmesine neden olmasına tepki gösteren vatandaşlar arıtmanın çalışıp çalışmadığını merak ettiklerini ifade ettiler.