Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tarhan; Türkiye'nin tablosu içler acısı

Bölge İdare Mahkemeleri ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Kürsüsünden konuşma yapan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan 15 sene sonundaki Türkiye Tablosunu anlattı.

Tarhan; Türkiye'nin tablosu içler acısı
20 Temmuz 2017 - 16:26
Bölge İdare Mahkemeleri ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Kürsüsünden konuşma yapan Tahsin Tarhan 15 sene sonundaki Türkiye Tablosunu anlattı.
Tahsin Tarhan “15 senenin sonunda yarattığınız Türkiye tablosu maalesef içler acısı… Türkiye’de üretim çökmüş, esnaf zorda, çekler yazılmış, senetler protesto oluyor, turizm kan ağlıyor, 5 yıldızlı oteller kepenk kapatmış, ekonominin geldiği nokta ortada, dolar her gün artıyor, Euro’ya el değmiyor, enflasyon rakamları fırlamış,  tarım ülkesi olan Türkiye, yurt dışından saman ithal ediyor… Biz, adalet olmayan yerde bölge idare mahkemelerini tartışıyoruz” dedi.
 
MİLYONLAR HAK HUKUK ADALET DİYEREK SOKAKTA ARTIK UYANIN
Tarhan, “Şantiyeye çevirdiğiniz Türkiye’de, her şeyi beton algısı üzerinden görüyorsunuz. Dünyanın en büyük adliyesini yapıyoruz, diye İstanbul’un her yerine pankartlar asılmıştı, Sizlere sormak istiyorum içerisinde Adalet olmayan bir yerde gerçekten bu durum gurur duyulacak bir şey midir? Türkiye’de demokratik protesto açısından yüz yıllarca konuşulacak, yüzlerce, milyonlarca kişinin yollara çıkarak hiçbir taşkınlık yapmadan “Hak, hukuk, adalet” diyorsa… Artık, uyanın uyanın…” dedi.
 
TÜRKİYE’DE ADALETİ YOK ETTİNİZ
Tahsin Tarhan “Türkiye’nin bir devlet yapısı, bir işleyişi vardır. Artık bu devlet düzenin ortandan kaldırdınız. Kendinize has bir sistem kurmaya çalışıyorsunuz… Değerli milletvekilleri maalesef Türkiye’de hukuku katlettiniz. Gazetecileri tutukluyorsunuz, milletvekillerini tutukluyorsunuz, düşünceyi suç sayarak, sivil toplum örgütlerini yok sayıyorsunuz, adaletin terazisini bozdunuz. OHAL ile memleket yönetip, ‘Adalet var, Türkiye bir hukuk devleti diyorsunuz’ diğer bir yandan yargıyı teslim ettiğiniz çetelerin elinden temizlemeye çalışıyorsunuz.” dedi.