Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AK Parti'de kongreler süreci yaklaşıyor

İktidar partisi AK Parti’de ilçe ve il kongreleri ile ilgili süreç önümüzdeki yılbaşında başlayacak. Ancak parti genel merkezi henüz tarihler konusunda bir açıklama yapmadı.

AK Parti'de kongreler süreci yaklaşıyor
23 Kasım 2016 - 11:32
AK Parti Genel Merkezi, yılbaşı itibariyle anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi konularının meclise gelmesini, başkanlık sistemi ile ilgili referandum tarihinin belirlenmesini bekliyor. Referandum tarihi belirlendikten sonra AK Parti’de ilçe ve il kongrelerinin takvimi açıklanacak. 
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan dün kongre takvimi konusundaki sorular üzerine henüz bu konuda net tarihlerin belirlenmediğini söyledi. Ankara’daki il başkanları toplantılarından dönen Ceyhan, “Kongreler takvimini referandum ile ilgili süreç belirleyecek. Başkanlık sistemi ile ilgili referandumdan sonra ilçe kongrelerinin başlamasını bekliyoruz” dedi. AK Parti’nin ilçe ve il kongreleri döneminde teşkilatlarda önemli değişiklikler yapılması bekleniyor. Çok büyük olasılıkla geçen dönem olduğu gibi, bu dönem de kongreler parti genel merkezinin onaylayacağı tek listelerle yapılacak. Ancak, ucundan kenarından FETÖ ile yakınlığı olduğu belirlenen bütün isimlerin parti teşkilatlarından uzaklaştırılmasına da çok titizlik gösterilecek