Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çiler, o önemli imza törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen, “Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü İmza Töreni" ne, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler de katıldı.

Çiler, o önemli imza törenine katıldı
07 Kasım 2017 - 08:47
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Mayıs 2017 tarihinde TOBB. 73. Genel Kurulu’nda ülkemiz sanayicilerine yapmış olduğu çağrıyla, yüzde yüz yerli otomobilin TOBB çatısı altındaki sanayiciler tarafından üretilmesi konusundaki çalışmalar, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde Türk özel sektörü tarafından başlatılmıştı. Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de Genel Kurul ardından yaptığı açıklamada, Türk markasıyla tümüyle yerli otomobil imal edebilecek güç ve kabiliyette sanayicilerimiz olduğunu belirtmişti.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yerli otomobil için koordinasyon görevi yapan TOBB ve özel sektör tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda “Türkiye’nin otomobilini” üretecek konsorsiyumu, Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding olarak açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye’de yaptığı açıklamada, milletimizin hayalinin gerçeğe dönüştüğünü, sektörün en önemli beş kuruluşunun bir araya gelmeleriyle, artık ülkemizin kendi otomobilini üretir konuma geleceğini ve ortak girişim grubunun ülkemize hayırlı olmasını diledi.
Konsorsiyumun açıklanması ardından değerlendirmede bulunan  Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Nail Çiler ise; “yerli otomobil üretiminin” her yönüyle milli kimlik taşıyan bir proje olduğunun altını çizerken, Türkiye’nin otomobilini üretmek için fikir, gönül ve işbirliği içinde olan konsorsiyum üyelerine teşekkürlerini sundu ve toplantıda edindiği izlenimler doğrultusunda, yerli otomobilin mümkün olan en kısa sürede ticari hayatımıza kazandırılma gayretinde olunduğunun bilgisini paylaştı.  Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Nail Çiler,  “Türkiye’nin Otomobili” nin üretilecek olmasının, başarısını bölgesel ve ulusal alanda yürüttüğü projeler ve çalışmalarla tescilleyen Gebze Ticaret Odası’nın otomotiv sanayi ve otomotiv yan sanayi alanında hizmet veren üyelerinin ve otomotiv sektörüne yüksek katma değer sağlama hedefiyle çalışan sanayicilerimizin faaliyetlerini sürdürdüğü TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalarımızın, iş hacimlerine yansıyacak olan etkileriyle, bu durumun Gebze’ye ve bölgemize katkılarına da dikkat çekerek, projenin iş dünyasına ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.