Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

''Darıcalıların hakkını daima savunacağız''

CHP Darıca İlçe Başkanı Gürel Yıldırım, bugün ilçe binasında bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına ilçe başkanı Gürel Yıldırım, ilçe gençlik kolları başkanı Ümit Kızılbuğa, CHP Darıca Belediyesi meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri katıldı.

''Darıcalıların hakkını daima savunacağız''
08 Ekim 2019 - 15:23
Gerçekleşen toplantıda ilk olarak ilçe başkanı Gürel Yıldırım bir konuşma yaparak, “Son meclis toplantısı gerildiği için anlatmak istediklerimizi anlatamadık diye düşünüyorum. Darıca halkının bilgilendirilmesi adına verdiğimiz önergeler var” dedi.
 
SÖZÜMÜZ KESİLDİ!
Yıldırım’ın ardından CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak konuştu. Sarıtoprak, “Son mecliste biz kendimizi ifade etmeye çalışırken sözümüz çok kesildi, meclis biraz gerildi. Bu sebepten ötürü kendimizi tam ifade edemedik. 15 yıldır Darıca halkının bir mağduriyeti söz konusu. Son meclis toplantısında AK Parti Darıca Belediye Meclis Üyesi Nuran Kurşun bize 5 yıl beklememiz gerektiğiniz söyledi. Ancak Kurşun’un unuttuğu bir nokta var. 9 yıl boyunca AK Parti Darıca İlçe Başkanlığı yapan isim belediye başkanı oldu. Biz kimseye yeni gelin muamelesi yapamayız. Mecliste olsak da olmasak da biz her daim Darıca halkının hakkını sonuna kadar savunacağız” dedi.
 
MUHALEFET ŞERHİ KOYDUK
Sarıtoprak’ın ardından konuşan CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Aydın Işık, “Geçen mecliste gündeme gelen Dudavey Parkı’ndaki zemin değişikliği vardı. Bu bölgede yapılan komisyon toplantısında önlemlerin ne olduğu yönünde bir karar yok. Bu sebepten dolayı bu alanının tamamının önlem alınması gerektiğini belirttik. Bölge deprem bölgesi olduğu için ciddi önlemler alınması gerektiğini ifade ettik. Elite Otel’in olduğu yerde yapı yasaklı idi. Ancak daha sonra inşaat başlayınca kaymalar oldu. Aynı şeyler olmaması için gerekli önlemler için muhalefet şerhimizi koyduk.
 
YENİLENİP GÜÇLENDİRİLMELİ
Deprem toplanma alanları bölgemde 26 tane. AFAD’ın sitesinde görülen alanların tamamı okul bahçeleri, camiler veya belediyeye ait parseller. İnsanların toplanabileceği bir kriter yok. Bunun için mecliste öneride bulunduk. Bu mecliste de birkaç artçı depremden sonra gündeme geldi. Deprem toplanma alanlarının sıkıntılı olduğunda belediye başkanı haberdar. Yapıların birçoğu deprem öncesi ve hasarlı. Bu yapıların bir an önce incelenip yenilenmesi ve güçlendirilmesi gerekiyor” dedi.
 
İHALE İPTAL EDİLDİ
CHP’li Işık’ın ardından CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi Şadi Güven konuşarak, “Son mecliste 3 soru önergemiz oldu. İptal edilen ihaleler vardı. İhale edilecek bilgisi verilmişti. Ancak sonradan ihale iptal edilip Kent A.Ş.’ye verileceğini öğrendik. Kaldırım ve yol işgalleri konusunda da soru önergesi verdik. Belediye bu konuda gerekli duyarlılığı göstermiyor. 
 
KALDIRIM İŞGALİ HAK DEĞİL
Güven’den sonra tekrar konuşan CHP Darıca İlçe Başkanı Gürel Yıldırım konuşarak, “Toplanma alanları ile ilgili olarak okullar ve spor salonları bilinir. Ancak biz okullara güvenmiyoruz. Bu alanlara konteynırler konulmuştu. Toplanma alanlarının yüzde 90 bu halini barındırmıyor. Sadece belediye değil AFAD’ın ve büyükşehirin de devreye girmesi gerekiyor. Kaldırım işgaliye bir hak değildir.