Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

'Yeni Nesil Gazetecilik' kursu başladı

Basın İlan Kurumu, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi, MARKA(Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) ve İŞKUR işbirliğiyle gerçekleştirilen ve on gün sürecek olan ‘Yeni Nesil Gazetecilik’ kursu başladı

'Yeni Nesil Gazetecilik' kursu başladı
13 Kasım 2018 - 08:27
12 Kasım'da Kocaeli Üniversitesi Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi Karadeniz salonunda başlayan kursa 25 asil 10 yedek kursiyer katılım gösterdi. Kursun ilk gününde Basın İlan Kurumu Kocaeli Şube Müdürü Hayri Beşer, ilk dersi vermek üzere İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Baştürk katıldı.
 
KURSİYERLERE BAŞARILAR
12 Kasım Pazartesi başlayan kursun ilk dersinde konuşan Basın İlan Kurumu Kocaeli Şube Müdürü Hayri Beşer öğrencilere başarılar dileyerek, “Basın İlan Kurumu yerel gazetelere devlet kurumlarına ait reklamları dağıtmakla görevlidir. Kendi için özerk olan Basın İlan Kurumu aynı zamanda denetleyici bir konumdadır. Devlet ilanlarını almak isteyen gazetelerin çalışan sayısı, çalışanların maaşları, periyodik basılan gazeteleri, yaptıkları haberler, internet sitelerinde düzenli haber akışı sağlamaları gibi kriterlere bakarak şirketlere reklam verme sürecini belirler. Bu özelliğiyle aynı zamanda gazete çalışanlarının haklarını koruyan bir kurum” açıklamasında bulundu.
 
İLK DERSE GİRDİLER
Basın İlan Kurumu Kocaeli Şube Müdürü Hayri Beşer’in konuşmasının ardından 35 kursiyere başarılar dileyen İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Baştürk kurs hakkında bilgi verdikten sonra ilk derse başladı.
 
KURS SONUNDA İSTİHDAM SAĞLANACAK
Basın İlan Kurumu, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi, MARKA(Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) ve İŞKUR işbirliğiyle gerçekleştirilen kursa katılım göstererek sertifikalarını almayı hak eden 35 kursiyer kurs sonunda yerel gazetelere istihdam edilecek. 12-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek kurs boyunca kursiyerler Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi hocalarından teorik ve pratik dersler alacaklar. Kurstaki her gün için İŞKUR’dan 25 TL alacak olan kursiyerlerin girdikleri gazetelerde 9 ay boyunca İŞKUR tarafından sigortaları ve maaşları karşılanacak.