Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ilk kez Köşk sofrasında!

Abdullah Gül Nursultan Nazarbayev onuruna vereceği yemekte büyük bir sürprize imza attı.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ilk kez Köşk sofrasında!
12 Ekim 2012 - 11:53
Cumhubaşkanı Abdullah Gül bu akşam Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev onuruna vereceği yemekte büyük bir sürprize imza attı. Gül bu yemeğe, Başbakan Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de davet etti. Gül ve Nazarbayev’in masasındaki bu isimlere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de eşlik edecek.
 
Köşk kaynakları, ilk kez gerçekleşen bu uygulamaya ilişkin Hürriyet Dünyası’na, Cumhurbaşkanı Gül’ün Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev onuruna verilen akşam yemeğine muhalefet liderlerini de davet etme nedenine ilişkin Hürriyet Dünyası’na, "Sayın Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Nazarbayev’e için bir ‘devlet masası’ oluşturarak jest yapmak istedi" açıklamasını yaptı.
 
Gül’ün Cumhurbaşkanlığı sürecinde, Başbakan Erdoğan ile birlikte Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ilk kez yabancı bir devlet başkanının huzurunda biraraya gelmiş olacak. ‘Devlet Masası’na TBMM’de grubu bulunan dördüncü parti Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrılmaması ise dikkat çekti.